Ticaret Ünvan Sorunu Hk.

Merhabalar. Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda aradığım sorunun cevabını tam bulamadığım için bu konuyu açma ihtiyacı duydum. Çok ufak olmasına ragmen 2 muhasebeciyle ortak paydada buluşamadığım için sizlerede danışmak istedim.

Reklam Tasarım ve Pazarlama hizmeti veriyorum serbest olarak. Ancak simdi bunu kurumsal hale döküp bir sirket olma kararı verdim ve şahış sirketimi kurdum. Yalnız benim merak ettiğim sorunlar sunlar;

1) Vergi levhamda adı soyadı olarak Hakan AYDIN yazıyor sadece, ticaret ünvanı kısmı boş. Halbuki ben muhasebecime sirketimin adını ve hizmet alanlarını da söylemiştim. Kısaca vergi levhamda sirketimin adı neden yazmıyor? Yazmaması normal mi? Ya da ticaret odasına kayıt yaptırmamız mı gerekiyor ünvan ekletebilmek icin?

2) Ana faliyet olarak 611017 yazılmıs. Halbuki 4-5 faaliyet alanım var. Bu bana sorun yaratır mı? Sonucta giderlerimi de fatura etmem gerektiginde, sunacagım fişler anlamsız kalacak. Organizasyon yaptığımızda migros fişleri de olacak elimde, baskı yaptığımda matbaa fişleri de. Bunları gider gösterebilecek miyim?

3) Şahış sirkete ait vergi levhasında değişiklik yapmak istediğimizde (Faaliyet alanları eklenmesi, ünvan değişimi vs.) sirketi kapatıp tekrar mı açmak gerekiyor? Yoksa düzenleme yapılabiliyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Ticaret ünvan sorunu

1- Vergi Levhasından ticaret ünvanı yazılmadanda olabilir. Ticaret ünvanının tasdiki tescille olur. Evet bunun içinde Tcaret odası ve siciline kayıtlı olacaksınız.
2- Diğer faaliyet alanlarından vergi dairesinin bilgisi varsa sorun olmaz.
3- Vergi levhaları VEDOP tarafından otomatik tasdik ediliyor. Ticaret odasına Tescili yaptırdıktan sonra tescil belgesi ile Vergi dairesinin Sicil servisine gidip ünvanınızı ekletebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle. Ama benim ticaret ünvanım yazmadan o ismi faturama ve ya kaşeme bastırmak doğru oluyor mu? Sonuçta resmi hiç bir yerde yazmayan ajansımın adı fatura ve kaşede olacak.

Aslında sizin kullanmış olduğunuz ünvana kimse itiraz etmediği sürece kullanabilirsiniz.

Peki ben o itiraz hakkını nasıl kaldıracağım? Yani o ismi, istediğim sektörlerde nasıl kendi adıma alacağım. Limited olmamız şart mı?

Ticaret Sicilinde ünvanınızı tescil ettirirseniz. Kimse itiraz edemez. Limited Kurmanıza gerek bulunmamaktadır. İsterseniz tabiki kurabilirsiniz.

+
Kullandığınız unvanın başkası tarafından kullanılmasını istemiyorsanız TPE' den markanızı tescil ettirin.

Ynt: Ticaret ünvan sorunu hk.

Onu da yapacağım teşekkür ederim. Bir sorum daha var yalnız.

Söylediğim gibi reklam tasarım ajansı icin perakende olmadığı için yazar kasa almıyorum. Ancak kaç nüsha fatura keseceğimi neden kimse bilmiyor. Kimisi 2 kimisi 3 nüsha olmalı diyor. Lazer yazıcı kullanmayı düşünüyorum ben. A4'ü ikiye bölüm, A5 boyutlarında 2 nüsha basmayı düsünüyorum ben.

3 tane basmanın hiç bir avantajı olmuyorsa ya da herhangi bir yerde yaramıyorsa 2 nüsha olarak bastırayım o zaman.

Ancak herhangi bir A3 kullanamazsın. Matbaaya bastırmalı veya noterden onaylatmalısın.