Topraklama Ölçümleri Hk.

Üyelik
7 May 2016
Mesajlar
26
Konum
Nevşehir
Merhaba;
Tehlikeli sınıfta yer alan bir plastik boru fabrikasında yapılan topraklama ölçüm raporunda sonuçların hepsine uygundur yazılmış. Ancak rapor bitişine bazı tavsiye niteliğinde notlar düşmüş. Kaçak akım rölesi takılması tavsiye olunur, topraklama direnci uygun olmayan noktalar için topraklama takviyesi olunur. şeklinde not düşülmüş.
İlgili raporu İSG uzmanımıza iletim sıkıntı olmaz dedi. İlerleyen dönemlerde herhangi bir olumsuzluk durumunda karşılaşacağımız sıkıntıları bertaraf etmek içi ne yapabiliriz?
Şimdiden teşekkürler
 
Bahsekonu tavsiye,
6331 sayılı kanun yönünden;
işveren, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin her ünlü önlemi almakla yükümlüdür ibaresine uyumlu olup,bu tavsiye ye uyulmalıdır.
Mevcut durumda ve dahi ileride olabilecek olumsuzluklar karşın,işin gereği neyi/neleri gerektiriyor ise o gereklilikleri işverece yerine getirmelidir.

İletinizdeki konu teknik bir soru olup,tavsiye eden de,isg uzmanı da teknik ama uyumsuzluk sözkonusu,yani birinin tavsiye olunur dediğine diğeri sıkıntı olmaz/gerek yok demiş,böyle tezatlık olmaz/olmamalı,tavsiye ye uyulmalıdır ki,uyulmasıyla olumsuzluk hiç olmasın veya minimum derecede kalsın amaçlanır.

.
 
Konu ilgisi itibariyle esasen elektrik mühendisinin konusudur,buna göre sözkonusu tavsiye ye uyulmalı düşüncesindeyim.

Burada Zaman Zaman dile getiriyorum ki,işverenler faaliyet konularına uygun uzman istihdam etmeli,osgb den hizmet alsa da bu durum böyledir.
 
Bahsi geçen topraklama rölesi konulması , topraklama direncinin yüksek olduğu noktalar için topraklama konusu her ne kadar tavsiye olunur şeklinde belirtilmişse de,
zorunluluktur, o noktalardaki eksiklikler yapılan denetimlerde major eksiklik olarak karşınıza çıkacaktır.
 
Üst