merhaba arkadaşlar,
ben içindeden çıkamadığım bir konuyu paylaşmak aynı zamanda da cevabını bulmak istiyorum. biz transit ticaret yapıyoruz ( libyadan aldığımız malı türkiye ye sokmadan direk isviçreyesatıyoruz) benim yapmakta olduğum kayıt aşağıdadır ;
------------( mal alım faturası geldiğinde)-------------
153----
320-----
------------( mal satış faturası geldiğinde)-------------
120----
153-----(malın maliyeti)
602-----(transit ticaretten elde edilen kar)
------------------------------------------------------------------------
transit ticarete konu olan işlemin kdv beyannamesine yazılmadığını biliyorum ama bazı kaynaklar benim yukarıda yaptığım işlem gibi olacak diyor bazı kaynaklar satış işlemindeki kayıtta 153 yerine 601 olacak diyor karar veremedim ne yapacağıma kesin bilgisi ve kaynağı olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
ben içindeden çıkamadığım bir konuyu paylaşmak aynı zamanda da cevabını bulmak istiyorum. biz transit ticaret yapıyoruz ( libyadan aldığımız malı türkiye ye sokmadan direk isviçreyesatıyoruz) benim yapmakta olduğum kayıt aşağıdadır ;
------------( mal alım faturası geldiğinde)-------------
153----
320-----
------------( mal satış faturası geldiğinde)-------------
120----
153-----(malın maliyeti)
602-----(transit ticaretten elde edilen kar)
------------------------------------------------------------------------
transit ticarete konu olan işlemin kdv beyannamesine yazılmadığını biliyorum ama bazı kaynaklar benim yukarıda yaptığım işlem gibi olacak diyor bazı kaynaklar satış işlemindeki kayıtta 153 yerine 601 olacak diyor karar veremedim ne yapacağıma kesin bilgisi ve kaynağı olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.