uyumsoft

Transit Ticaret

çinden gelen malları transit ticaretle ırak a yollamışız ama gümrük beyannamesinde firmamızın adı geçmiyor bu normal mi ? elinde sadece sevk/ihracat beyanı var ayrıca ithalat beyanıda olmalımı ? tiransit ticaretden dolayı bi satış yada komisyon faturası kesmemiz gerekiyomu? son olarak muahesebe kayıtlarını nasıl yapmalıyım. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler

Ynt: Transit Ticaret

Transit ticarette normalde alış satış faturanız,satış fauranız ve bankanızdan alınacak olan bir "transit ticaret formu" ile gümrüğe başvurmuş olmanız gerekli.Bu evraklardan hangisinin olduğunu tam bilmiyorum.Anladığım kadarı ile satış faturası kesmeden yükü ıraka göndermişsiniz.Eğer böyle ise yapacak bir şey yok şu anda.Eğer satış faturası kesmiş ve bunu da transit ticaret beyannamesine eklediyseniz o zaman sorun yok.İthalat beyannamesi gerekmeden alış ve satış faturanızı muhasebeleştirebilirsiniz.

gümrük beyannamesinde adımızın görünmemeside normalmi ? çinden kesilen faturadada bizin ünvanımız yazmıyo ırak daki müşterinin ünvanı yazıyor buda normalmi ? ben bu ihracat gümrük beyannamesiyle işlem yaparsan alış satış ım arasında bir fark oluşmuyor ayrıca komisyon faturası gibi bişey mi kesmem gerekir? son olarak transit ticaret formu kalktı denildi. onunla ilgili net bir bilgi varmı?

İlk olarak transit ticaret formu kalkmış.Diğer konu sizin faturada alıcı olarak yazılmamanız.Eğer alıcı direk Irak'lı alıcı ise sizin yük üzerinde hiçbir hakkınız olmadığından dolayı tabiiki beyannamede sizin adınız yazılmaz.Bu yükün Türkiye'den Irak nasıl gittiği de ayrı bir sorun.Çünkü sizin yük üzerinde hiçbir hakkınız yok.sadece taşıyıcı firma yükü Irak'a gönderebilir.Anlattığız kadarı ile sizin hiçbir muhasebe işlemi yapmanız gerekmez.Eğer Çin'den bir komisyon gelirse o zaman Çinliler bir fatura kesersiniz.