fonradar

Tubitak destekli huzur hakkı

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
458
Konum
izmir
merhabalar.firma ortaklarımızın ikisi kobi ar-ge proje çalışması için tubitak destekli huzur hakkı alacaklar.alacağımız kararda ortakalar aylık 5.000 tl maaş alacaklar ve tubitak bu ücretin 1.500 tlsini iki ortak için ayrı ayrı destek olarak bize verecek..bu durumda 5746 sayılı kanuna göre biz vergi indirimini uygulayabilirmiyiz ve uygulayabiliyorsak sadece tubitağın ödediği 1.500 tl yemi %80 istisna uygulayacağız.teşekkür ederim.
 
Ynt: Tubitak destekli huzur hakkı

Merhabalar,
Şirketiniz tam olarak yapısını bilmiyorum ama 5746 sayılı kanundan yararlanabilmeniz için şirketinizin,

Teknoloji Merkezi İşletmeleri, Ar-Ge Merkezi, Kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar tarafından veya uluslararası fonlarca desteklenen Ar-Ge ve Yenilik Projeleri, Rekabet öncesi işbirliği projeleri, Teknogirişim sermaye desteklerinden yararlanan işletmelerden herhangi birinin olması gerekmektedir.

Ayrıca bir hatırlatmak yapmak isterim. Ar-Ge indirimi müessesi sadece 5746 sayılı kanunla değil daha önce 5520 sayılı KVK 10/1-a maddesiyle kurulmuştur. Eğer 5746 sayılı kanunun Ar-Ge indiriminden yararlanamıyorsanız 5520 sayılı kanundan yararlanabilirsiniz.
 
Üst