Türk Liramızın yeni simgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melissa78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melissa78

Katkı Sunan Üye
Merhaba

Arkadaşlar, bugün bir bankaya müşterimin isteği doğrultusunda mizan, bilanço ve gelir tablosu hazırladım.
Hadi dedim yeni simgede kabul edildi, TL ibaresi yerine bu yeni simgeyi yerleştireyim dedim, öylede yaptım ama ben bu simgeyi hiç beğenmedim açıkçası, çünkü "t" harfinin dahada kısaltımışı gibi göründü mali tablolarda; bir özellik, çekicilik göremedim ..

Halbuki daha sonradan merak ettim diğer yapılan simge çalışmalarını.. bu nedenle merkez bankasının sitesine girdim.. Çok daha güzel simgeler varmış..
Yani nasıl bu simge seçildi anlamadım..

Hayırlı olsun diyeceğiz artık ne diyim :)

Ynt: Türk Liramızın yeni simgesi

En önemli sorunumuz buydu. Şimdi artık çözülmüş oldu. :)
Bundan sonra türk lirası en itibarlı para olacak.

hakikaten dediğiniz gibi :)
ama hiç beğenmedim ben

ne mutlu bize !!!

Bir Fransız arkadaşım var. Bu sabah görüştük, yaklaşık 100 milyon Euro'sunu Türk Lirası'na çevirip, ülkemizde sanayi yatırımları ile değerlendirmek istediğini belirtti.

-Neden? dedim.

-Paranızın yeni sembolündeki çapa işareti, Türk Lirası'nın artık güvenli bir liman olduğunu fark etmemi sağladı. Ayrıca, yukarı doğru olan çizgiler de ekonominizin istikrar içinde yükseldiğini öğretti, dedi.

Ben de hemen, kendisini eshefle kınadığımı belirtip,

-Sadece bu kadar mı? Bir sembolle, bir gecede değişen ve istikrarı sağlayan Türk Ekonomisi'nin bu doğaüstü başarısı, " n'oluyor lan !" diye seni şaşırtıp dehşete düşürmedi mi, size öğretilen tüm ekonomi teorilerinin aslında boş olduğunu fark ettirmedi mi, diye de soruyla karışık fırçaladım.

tuna07 ' Alıntı:
ne mutlu bize !!!

Bir Fransız arkadaşım var. Bu sabah görüştük, yaklaşık 100 milyon Euro'sunu Türk Lirası'na çevirip, ülkemizde sanayi yatırımları ile değerlendirmek istediğini belirtti.

-Neden? dedim.

-Paranızın yeni sembolündeki çapa işareti, Türk Lirası'nın artık güvenli bir liman olduğunu fark etmemi sağladı. Ayrıca, yukarı doğru olan çizgiler de ekonominizin istikrar içinde yükseldiğini öğretti, dedi.

Ben de hemen, kendisini eshefle kınadığımı belirtip,

-Sadece bu kadar mı? Bir sembolle, bir gecede değişen ve istikrarı sağlayan Türk Ekonomisi'nin bu doğaüstü başarısı, " n'oluyor lan !" diye seni şaşırtıp dehşete düşürmedi mi, size öğretilen tüm ekonomi teorilerinin aslında boş olduğunu fark ettirmedi mi, diye de soruyla karışık fırçaladım.

:D :D :D

Ayrıca mizan ve mali tablolarını gönderdiğim müşterim aynen şöyle dedi bana ;

"TL simgesini kullanmaya başlamışsın bile. Bir muhasebeci gözü ile olumlu bir gelişme olarak görüyor olmalısın".