Türkiye'de İkamet Etmeyen Yolculara Teslimde Uygulanacak KDV İstisnası

Merhabalar,
Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara ve diplomatik muafiyeti olanlara KDV istisnası uygulamasındaki alt sınır en son kaç TL de kaldı. Biraz araştırdım ama günün yorgunluğundan olsa gerek bulamadım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Türkiye'de İkamet Etmeyen Yolculara Teslimde Uygulanacak KDV İstisnası

coskunbozalan ' Alıntı:
Merhabalar,
Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara ve diplomatik muafiyeti olanlara KDV istisnası uygulamasındaki alt sınır en son kaç TL de kaldı. Biraz araştırdım ama günün yorgunluğundan olsa gerek bulamadım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Yolcu Beraberi Eşya ihracında alt sınır :4.000.-ytl.(Buna Bavul Ticareti dahil Yani Bavul Ticaretindede
alt sınır 4.000.-ytl)

Diplomatik istisnada alt sınır:200.-ytl (Bu sınırlar dönem itibariyledir)

ferhat

Ogün bey 103 nolu tebliği tavsiyeniz üzerine okudum, çok teşekkür ederim. Diplomatik istisnada satıcıyı yani bizi ilgilendiren bir limit yok. Türkiye'de ikamet etmeyenlere uygulanacak KDV istisnasında limit en son 93 nolu tebliğ ile 600 YTL olarak tespit edilmiş. Bu limitin daha sonra değişip değişmediği konusunda bir bilgiye de ihtiyacım var. Tekrar teşekkür ederim.

Ferhat bey merhaba,
Cevabınızı biraz geç gördüm kusura bakmayın. Söz konusu rakamları hangi tebliğlerde göreceğimide söylerseniz çok sevinirim.

coskunbozalan ' Alıntı:
Ferhat bey merhaba,
Cevabınızı biraz geç gördüm kusura bakmayın. Söz konusu rakamları hangi tebliğlerde göreceğimide söylerseniz çok sevinirim.

Sevgili formdaş

İSMMMO odasının sayfasında KDV e-kitap var üstelik güncel ordanda bilgi edinebilirsin

coskunbozalan ' Alıntı:
Ferhat bey merhaba,

arkadaşım bildiğin üzere rakamlar özel bi durum olamadıkça Yeniden değerleme oranında artırılıyo. yaklaşık değerlere buradan da ulaşabilirsin.