TURMOB Sözleşmeleri...

bayramalikubilay

Katkı Sunan Üye
Merhabalar... Mali müşavirliği yaptığım firmlarla br yıllık yerine iki yıl veya üç yıllık sözleşme yapabilirmiyiz.? Ayrıca aylık hizmet bedeli olarak asgari ücret tarifesindeki tutar diye yazmaktayız. Bu konuda bilgi almak istiyorum. Saygılar

Ynt: TURMOB Sözleşmeleri...

Yaparsınızda o zamanda 2-3 yıllık dv peşin peşin ödersiniz.

Asgari ücret tarifesindeki tutar şeklinde yazarsanız, ödenecek damga vergisi de olmaz, sözleşmede bir meblağ olmadığı için.Bence bir ücret yazılmalıdır.

bayramalikubilay ' Alıntı:
Merhabalar... Mali müşavirliği yaptığım firmlarla br yıllık yerine iki yıl veya üç yıllık sözleşme yapabilirmiyiz.? Ayrıca aylık hizmet bedeli olarak asgari ücret tarifesindeki tutar diye yazmaktayız. Bu konuda bilgi almak istiyorum. Saygılar
Geçen sene asgari ücret tarifesi açıklanmamıştı ne yazacaksınız? Bir bedel yazmakta yarar var.

Yeni tarife açıklanıncaya kadar eski tarife geçerliliğini korur. Ayrıca şu tarife takıntısından vazgeçip mümkün olduğunca emeğimiz karşılığını almaya çalışmalıyız.

kbrs16 ' Alıntı:
Yeni tarife açıklanıncaya kadar eski tarife geçerliliğini korur. Ayrıca şu tarife takıntısından vazgeçip mümkün olduğunca emeğimiz karşılığını almaya çalışmalıyız.
2010 tarifesi açıklanmadı, 2011,12,13,14 de de açıklanmazsa hadi biraz daha zorlayalım enflasyonun %20 lerde olduğunu kabul edelim 2009 tarifesi geçerliğini koruyacaksa bu işten menfaat sağlayan çok insan olur. Nedenlerini açıklamaya gerek yok sanırım. Bu sebeple en az yeniden değerleme oranında arttırmakta yarar var sanırım.
Tarife takıntısından vazgeçip emeğin karşılığını almak, güzel cümle. Serbest piyasada ücret tarifesi zaten meslektaşları asgari de tutan yoksa hak getire.

Müşterimin yanındaki bakkalla şakalaşır dururduk, o "defterimi sana verecem" derdi , ben "senin defterimi tutacağım gün mesleği bırakır limon satarım" derdim.
Ben emeğin karşılığı açısından bakıp asgarinin %10 üzeri fiyat verirdim ama o serbest piyasa ekonomisi içinde 30 km uzakta bir meslektaşa benim verdiğim fiyatın %70 altında defterini tuttururdu.