Tutanak Tutma Hakları

Üyelik
19 Mar 2016
Mesajlar
0
Konum
izmir
Merhabalar yardımcı olursanız sevinirim.
Ben vardiyalı bir işte çalışıyorum. Vardiya saatimi bir başka arkadaşımla değiştirmem yüzünden tutanak tutma haklari varmıdır. Ayrıca şefimiz bize durmadan ekibi değiştireceğini söyleyip duruyor bizi kötülüyır her işimizi tam yapsak bile bu durumdan kurtulmanın çaresi varmıdir.
 
Ben vardiyalı bir işte çalışıyorum. Vardiya saatimi bir başka arkadaşımla değiştirmem yüzünden tutanak tutma haklari varmıdır. Ayrıca şefimiz bize durmadan ekibi değiştireceğini söyleyip duruyor bizi kötülüyır her işimizi tam yapsak bile bu durumdan kurtulmanın çaresi varmıdir.
-Üstelik bu davranışınız sebebiyle işveren ceza (disiplin cezası)bile uygulayabilir
-şefiniz kendi başına değiştir(e)mez,mutlaka onay alır
-sizi kötülemesi kısaca sizden memnun olmadığı ise hakkınızda tutanak tutup,üstlerine iletmesi gerekirdi
-şef hukuken yanlış yapmıyorsa kurtulamazsınız,yanlış yapıyorsa bu yanlış(lar)rın gereğini üstlerin yapması gerekir,onlarında haberi varsa siz yanlış değerlendiriyor olabilirsiniz,eğer siz yanlış değerlendirmiyorsanız ve üstlerinde haberi yoksa. birisinin üstlerini iyi niyetle bilgilendirmesi gerekir ki,sonuç alınır mı?bazı işyeri/işletmelerde bu meçhul...

(Konu dışı:Bazı işyerlerinde,ünvanlı/ünvansız bazı çalışanlar görevlerinde hem yetersiz, hemde problemin kendisi yada parçası olabilirler,onların bu durumunu göremeyen ve/veya görmek istemeyen üstleri de doğan/doğacak olan problem(ler)e istemeyerek de olsa ortak olurlar ki,bu durumlar o işyeri/işletmede "kontrol ve değerleme"nin yetersiz olduğunu/etkin olmadığını gösterir,bu itibarla takdir edersiniz ki işveren vekili dahil, hiç bir çalışanın işverenin ve işyeri/işletmenin zararına olan söz,tutum ve davranışlarda bulunmaya hakkı YOK,meydana gelen kasıtlı olumsuzluklarda rolü/etkisi olanlara karşı objektif ölçütler çerçevesinde zamanında gereği,ihmali olanlar ise zamanında uyarılmalı,tekrarı halinde gereği zamanında mutlaka yapılmalı,yapılmaz ise kısaca özet olarak o "kalite" değimiz kavram aşınır,erimeye başlar,gün gelir hiç önemi kalmaz ise sonuç çok vahim olabilir.
Bu nedenle istediğiniz kadar iyi ve stratejik planlamalar,organizasyonlar,koordinasyonlar yapın,değilmi ki kontrol mekanızması yok veya yeterince çalışmıyor/etkin değil ve zamanında değerlendirmeler yapılmıyorsa(kuvvetli/zayıf yönler tespit edil(e)miyorsa)işletmenin misyonunu yerine getirmesi beklenmeyeceği gibi, vizyonunda ki hedefe ulaşması da asla mümkün olmaz.)
 
Son düzenleme:
(Kim söylemiş bilmiyorum" Kontrosüz güç,güç değildir."işletmelerde " kontrolsüzlük" maddi(iktisadi) ve manevi( prestij)kayıplara sebebiyet verir. İşletmelerde " kontrol" ve" değerleme" mekanizmalarının devre dışı kalması, yahut etkin olmaması,işletmenin tabiri caizse "verem/ tüberküloz" hastalığına yakalanmasına neden olabilir ki,bu hastalık malum bulaşıcı olduğundan işletmenin varlıkları eridiği gibi,işletmenin ilgi alanındaki gerçek ve tüzel kişilikler,hatta çalışanlar bile bundan etkilenir.Allah korusun.
Temennimiz işletmelerin sayısı artsın,mevcutlar daha da büyüsün,küreselleşsin,üretim,istihdam ve gelirler artsın ama emek sömürülmesin,çalışanlar da görevlerini layıkıyla yerine getirsin,işletmelerde çalışma barışı sağlansın,işveren işçisine,işci de işverenine saygılı olsun dolayısıyla işletmelerde huzur olsun.)
 
Üst