Tutanak

Üyelik
17 Eyl 2008
Mesajlar
10
sorum su 9 yildir ozel bir firmada calistim muhasebe satis elemanligi depo gorevlisi bu islerin hepsini yapiyurdum patronlarim baska bir ilde olduklari icin a z tum islerini ben yapiyurdum bu sure zarfinda yaklasik 50 000 tl acigim cikti patronum bana soyle bir tutanak imzalati sirketin parasini sirket yetkililerinde habersiz kendi ozel islerimde kulandim diye imzalatirdi aradan 7 ay gecti patronum su an o parayi istyr verecek paramda yok versem bile 25 2 cikartirim beni tanzimatsiz isten cikartacak parayi ver gel isine devam et diyur yoksa seni tanzimatsiz isten cikartip senedini icra verecem diyur 9 yilik emeyim var senelik izinlerimi kulanmadim 9 yil zarfinda sirket 3 unvan degistrdi bir kerde vergi numarasini degistirdi gunduzleri calisiyr geceleride depoda bekcilik yaptryrdu bir sigara firmasi gunluk cirolari yuksekti sabah saat 7 00 ise baslar aksamda saat 8 00 9 00 kadr calisiyrdu asagari gecinme indirimi fazla mesaimi aldiyim maas 2400 2800 arasi deyisiyurdu sigortami asgari ucret uzerinden gosteryrdu benim bildiyim drum ne olursa olsun kidem tanzitam yansa bile 50 60 bin arasi alacayim cikar nasil bir yol izlemeliyim verdiyim tutanak kabul derecesi ne olur 7 ay gecti aradan cikisimi daha vermemis sigortam devam ediyr nasil bir yol almaliyim neden isleme koymadi amaci parayi alip beni tanzimatsiz isten cikarmak
 
Eksik olan 50-60 bini zimmetinize geçirdiğinizi yazılı olarak kabul etmişsiniz, daha ne hakkından bahsediyorsunuz anlamadım doğrusu.
O senet-o yazıya dayanarak işinize tazminatsız olarak son verebilir bunun yanında hırsızlık nedeniyle suç duyurusunda bulunarak ceza almanıza neden olabilir, aldığınızı kabul ettiğiniz o rakamı sizden alabilir .
Bir avukatla acil görüşmenizde fayda var.
 
durumunuz hukuki bir sorun olmuş. mali müşavirden ziyade bir avukatla görüş.
hak ve sorumluluklarını iyi öğren.
tabi o bahsettiğiniz belgeyi imzalamadan önce keşke bir hukuki danışmanlık alsaydınız.

benim bir arkadaşıma da 10.000 tl senet imzalatmış işveren. muhasebe işlerinden dolayı bir ceza ile karşılaşırsam filan diye.
işten ayrıldıktan sonra onun çalıştığı dönemle ilgili vergi cezası gelmiş diye icra takibi başlatmış ve aracına haciz koydurmuştu.

dolayısıyla bu tarz evraklar imzalamadan önce çok ciddi düşünmeli ve bence kesinlikle imzalanmamalıdır.
 
Neden beni hemen isten cikarmadi hemen arada 6 ay gibi sure gecti halede yaninda calusiyrum ha ben 1 almisam o 10 aldi bende ogrenmek istediyim o yazdiyim yazinin gecerlilik suresi
 
Gecmise donuk fazla mesaimi yilik izinlerimi resmi tatilerimi bayram izinlerimi aldyim maasi borda dusuk gostermesini agimi yani asagari gecim indirimi bunlar ne olacak gorev vasifim birken bana 4 is yaptrdi birde toplu kaybolan bir parasi yok
 
Yarin hakim karsisna ciktyimda hakim sormayacakmi bu adam depocuyken muhasabeyle ne isi var demeyecekmi bu adam satis elamiyken gece bekciliyle ne isi vardi demeyecekmi
 
Paramı çaldı diye çıkarsanız o mahkemeye , hakim depocumuydu, kapıcımıydı, muhasebecimiydi diye sormaz. Soracağı sadece bu işi yaptın mı, o parayı çaldın mı olur.
Garip bir şekilde , kaybolan, sizin hakkınız olmadan aldığınız iddia edilen 50.000 gibi bir rakamı,
9 yıldır orada sigortaya düşük bildirilen bir maaşla , fazla çalışma ücreti almadan, hiç izin kullanmadan, agi ödenmeden çalışmış olmanız nedeniyle o parayı almaya hakkınız olduğunu düşünüyor gibisiniz.
Yok öyle bir dünya, sigortanız düşük maaş miktarı üzerinden yatırılıyorduysa ( veya bahsettiğiniz diğer sebepler) , o sebeple işi bırakma hakkınızı kullandığınızda o sebep haklı bir sebep olabilir ancak.
Görünen, en azından bana görünen şekli ile düşüncem;
o parayı almış-yemiş-kullanmışsınız. Olayın adını bir kez daha tekrarlamanın gereği yok, yapılan bu tür bir işin adı herkesçe malum.
O malum suçlamanın muhatabı olarak , hele de bahsettiğiniz o kabul ettiğinize dair imzaladığınız belge ile ceza mahkemesinde hakim karşısına çıktığınızda, o miktarı ödemek dışında hapis cezası almanız kaçınılmaz.
İzin kullandırmadı, hakkımı vermedi, sigortamı düşük yatırdı, zam yapmadı, hiç maaş ödemedi gibi sebepler o sonuçtan sizi kurtaramaz.
 
Yok.
50.000Tl sinin çalışanı tarafından zimmetine geçirildiğini bilerek çalışmaya devam edecek kadar rahat davranabilen birinin ne yapabileceği hakkında yorum yapmak zor.
 
Gündüz depoculuk muhasebecilik, akşam da gece bekçiliği. ATM gibisiniz maşallah 7/24 çalışıyorsunuz bu nasıl olabiliyor? Sayın keremcem beyin dediği gibi ortada olmayan parayı aldığınızı beyan eden bir evrak imzalamışsınız. İşveren buna dayanarak hem sizi dolandırıcılık ve hırsızlıktan işten atabilir hem de hakkınızda adli işlem başlattırıp sizi hem icraya verir malınızı haczeder hem de demir parmaklıklar ardına gönderebilir. Ha siz de işverene beni şöyle çalıştırdı böyle çalıştırdı, asgari ücretten gösterdi vb. sebeplerden dava açabilirsiniz ama bu sizi haklı çıkarmayacaktır. Böylesi bir adi suçla hapsa girme ve icraya verilebilme tehlikeniz varken avantajın sizde olduğunu düşünmeniz de ayrıca ilginç.
 
Üst