fonradar

Tuz' da KDV Oranı

MEMET ORHAN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Haz 2006
Mesajlar
490
Konum
GAZİANTEP
Merhaba forum arkadaşlarım...
TGTC'nin 25 no.lu fasılının ;
2501.00.91.00.11 numarasındaki Normal Sofra Tuzunda,
2501.00.91.00.12 numarasındaki Rifine Sofra Tuzunda
2501.00.91.00.19 numarasındaki Diğer sofra Tuzu tesliminde 01/06/2007 tarihinden itibaren %8 KDV oranı uygulanmaktadır.
Burdaki sorun Sofra tuzundan kasıt nedir. Örneğin Gıda Üretim İzin Belgesine sahip olan bir fabrikada üretilen ve Gıda Saniyinde kullanılan 5 Kg ve 10 Kg.lık Torbalardaki veya dökme Tuz satışlarında uygulanacak KDV Oranı ne olacak ( % 8 mi %18 mi)
Bu Konuda uygulayıcı arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşmalarını istiyorum
Herkese Selam ve saygılyar sunuyorum.


Not : Konu başlığı tarafımdan Forum Kurallarına uygun olarak düzeltilmiştir. Lütfen Konu başlıklarında ve mesaj içeriklerinde büyük harf kullanmayınız. (TB)
 
Ynt: Tuz' da KDV Oranı

Sayın Orhan,

Aynı listenin içersinde denature veya sınai amaçlara mahsus olanlar (rafine edilecekler dahil)(insanlar veya hayvanlar tarafından tüketilen gıdaların hazırlanmasında veya korunmasında kullanılanlar hariç) denmektedir.

Bu konuda uygulamam olmadı ama gıda üretimine yönelik olduğu için diğer sofra tuzları kapsamında değerlendirilip %8 oranına tabi olması gerekir düşüncesindeyim.
 
Ynt: Tuz' da KDV Oranı

Sayın dostlar, örneğin tablet tuzlar var, temizlikte kullanılıyor....Makina temizliğinde.....Sonuçta tuz..Ancak, sayın Karaman'ında ifade ettiği gibi"insanlar veya hayvanlar tarafından tüketilen gıdaların hazırlanmasında veya korunmasında kullanılanlar hariç" denildiğinden bence %18 genel KDV oranına tabi olmalıdır....kolay gelsin
 
Üst