Uber Firma Muhasebesi

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

Uber ile çalışan şahıs işletmelerinde evrak ve fatura düzeni nasıl oluyor ? Düzenli olarak uberden 2 hafta bir gibi sanırım para geliyor. Firma ubere gelen bedel kadar kdv dahil fatura mı kesecek ?

Saygılarımla
 
Çalışma sistemi olarak ödeme sistemi merkezden mi yönetiliyor.Kayıt olan araç sahiplerine banka üzerinden havale ile ödememi yapılıyor.Tam olarak uberi bilmiyorum bulunduğumuz bölge de yaygın değil.
 
Üstad evet dediğiniz gibi , yanlış birşey yapmayalım diye teyit etmek istemiştim. Sistem yazdığınız gibi basit işliyor.
Araca binen müşteriye fatura kesiliyor
 
Son düzenleme:
Uber konusunda bilgili değilim maalesef üstat.Ama bilgi paylaşımı yapabiliriz..Müşteriye kesilen fatura aracın sahibi tarafından mı kesiliyor.Yoksa aracın sahibi UBER'in şubesi gibi mi ? Sistem sigorta acentesi mantığı ile mi çalışıyor ?
 
Üstad ben de zaman zaman kullanıyorum- otopark yeri olmayan yerlerde- Genelde fatura istemeyi unutuyorum ama sonradan bir mail geliyor- yolculuğunuzu özeti diye

Süreç şöyle işliyor

1-Mükellef faturayı müşteriye (yolcuya) kesiliyor- Ama müşteri genelde unutuyor istemeyi -Minibüs olduğu için biraz şöförde uzak insan atlıyor.
2-Sonra müşteri ubere ödüyor- ( Karttan otomatik çekiyor )- Uygulamayı indirirken zaten kredi kartı bilgilerini girmek zorundayız.
3-Uber de belli bir süre sonra firmaya ödüyor

Ancak dediğim gibi üstad, genelde fatura fiş alınmıyor ama en kötü uberden gelen paraya nihai müşteriler olarak iç yüzde ile kdv hesaplayıp fatura kestireceğim

Normalde taksilere göre vergi kaçağı daha az olacak bir sistem gibi mi acaba ?
 
Anladım.Şehir içi halk otobüs mantığı.Faturayı karttan çektiği için faturalandırmayı UBER firması yapıyor.Mükellefte 2 hafta da bir halk otobüsleri gibi hak ediş alıyor.Mükellefin Hak ettiği tutarı muhtelif müşteriler olarak düzenlemesinde bir sıkıntı olmaz üstat.Bende sistemi anlamış oldum.Teşekkür ederim.
 
Uber yurtdısından öfemeyi gonderiyor siz yurticinde yolcuya fatura düzenlemelisiniz, bilmiyorsaniz adi soyadi mubtelih kullanici seklinde duzenleyiniz, yurtdisindan Holllanda diye biliyorum merkezini size ordan ödeme geliyor, sistem karisik degil ama yasalda degil simdilik bu sekilde yuruyor, taransfer veya nakliye ulasim bedeli olarak ic yuzde fatura edin, ft jesmiyorsa gelen parapalara gore ft kesin daha dogru oluyo hesap kapamasi acisindan...
 
Üst