Tamer Başkan
Tanınmış Üye
Merhaba,
Özel Mesajıma gelen bir soru.
Özel Mesajıma gelen bir soru.
*****' Alıntı:benim bir problemim var eğer yardımcı olursanız sevinirim.1996 yılında yapı kooperatifinde demir bağlama ustası çalışıyor, demirin üstüne beton ve sıva yapıldıktan sonra demirin yanlış bağlandığı ve bu ustanın gerekli özeni göstermediği anlaşılıyor bu usta kooperatifte ssklı gösterilmiş.Yapı kooperatifinin başkanının aynı zamanda çeşitli yerlerde inşaat yapan limited şirketi vardır.Bu usta işi bittikten sonra doğru düzgün iş bulamıyor bu kişiden şirketinde iş istiyor ustaya iş verilmiyor ve usta kızıyor 2003 yılında bu usta tanımadığımız ve hiç çalışmayan bacanağı,akrabası vs. 5 kişiyle birlikte şirkete noterden ihtar çekiyor, ücretlerimizi aldık fakat bayram tatili, mesai vs. ücretlerimizi almadık diye, sonra limited şirkete dava açıyor bu davada ise 1995 yılından 2003 yılına kadar 2500 gününün sigortasının yapılmadığını bu sigorta günlerinin tescilini istiyor hem şirketi hemde ssk kurumunu dava ediyor.Benim yaptığım araştırmada bu ustanın ve diğerlerinin yaşları ve hizmet süreleri dolduğu halde sigorta prim günlerini olmadığı için emekli olamadıkları ve bu yolla emekli olmak istediklerini öğrendim, şimdi sizden istediğim bana yardımcı olmanız okumam gereken kitap ve siteler varsa tavsiye ederseniz sevinirim.