Ücret Bordro

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ELENOR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Personel 07.04.2015 tarihinde işten çıkarıldı. Kullanmadığı 2015 yılına ait 26 gün yıllık izni var. Ücret bordrosunu 7 gün ücret ve 26 gün yıllık izin olarak hazırlayıp, ödeyeceğiz. Yıllık izinden de Sgk, Gv ve Dv kesintisi yapılacak. Bordroda toplam brüt gelir 3.061,93 ve gün sayısı 7 olunca Sgk matrahı 1.822,31 oluyor (Sgk tavan 7.809 günlük 260,30) 3.061,93/7 =437,42 görünce 260,30 dan hesaplıyor. Sgk işsizlik ve sgk işçi payı da düşük oluyor. Bu uygulama doğru mu? Sigorta primini düşük ödeniyor, ilerde sıkıntı yaratır mı? Uygulama yapanlardan yardım rica ediyorum.

Sayın elenor,
yukarıda açıkladığınız uygulama doğrudur. İleride herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. SGK sadece aylık tavanı değil günlük tavanı da belirtiyor. Günlük tavanı sizin başınıza gelen olaylarda uyguluyoruz.

uygulamanız doğrudur. hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. defalarca aynı uygulamayı yaptım ben. (sgk ve işsizlik primlerini 1.822,31 TL üzerinden, gelir vergisini ise toplam kazanç üzerinden ödersiniz.)

Teşekkür ederim yardımlarınız için; muhtasar ve aylık sgk. karşılaştırmasında matrah farkından problem olur mu.

Yok sıkıntı olmaz. SGK da tavan ücret olduğu için mecburen belli bir tavanı geçemiyorsunuz. Ancak gelir vergisinde tavan diye birşey yok ne verildiyse onun üzerinden ödüyorsunuz muhtasarda.

Muhtasarda; toplamı kazanç olarak bildirdiğiniz, vergi matrahını; toplam-(sgk tavanı *%14 işçi prim+sgk tavanı *%1 işsizlik) şeklinde bulup vergiyi buna göre hesaplayıp bildirdiğinizde ne sorunu olacak?