fonradar

Ücret Bordrosu ve Ücret Hesap Pusulası

cetvel

Tanınmış Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
1,384
Konum
İSTANBUL
1-Vuk 238. maddede ücret bordrosunun düzenlenme zorunluluğu var. biz her ay bankadan personele ödeme yapıyor isek yinede zorunlumuyuz. ücret bordrosunu düzenlemek zorunda isek tüm personele imza attırmak zorundamıyız .yoksa hazırladığımız bordroyu sadece şirket müdürünün imzalaması yeterlimidir.

2- 4857 sayılı iş kanunu madde 38 de ücret hesap pusulasından bahsetmektedir.ücret bordrosunu düzenlersek ücret hesap pusulasına gerek varmıdır. yine işlemleri bankadan yapıyoruz. tüm personelin imzasının alınması gereklimidir.
Teşekkürler.
 
Ynt: Ücret Bordrosu ve Ücret Hesap Pusulası

Bankadan yapılan ödemelerde bordronun imzalatılma zorunluluğu yoktur. Eğer bordronun bir nüshasını her ay çalışana bir nüshasını aldığına dair şerh ve imza karşılığı veriyorsanız ücret pusulası düzenlemeyebilirsiniz. Ücret pusulası bordrodan ayrı çalışanın çalıştığı gün ve karşılığı bürüt ücret ile bundan yapılan kesintileri görebilmesini sağlayan bir belgedir. İş kanunu gereği bir nüshasının çalışana verilmesi gerekir, verilmemesinin cezası vardır. Çalışana verdiğinizi ispat açısından iki nüsha düzenlenmeli "bir nüshasını aldım" ibaresinin altına imzası alınarak işyerinde saklanmalı ve diğer nüsha çalışana verilmelidir.
 
Ynt: Ücret Bordrosu ve Ücret Hesap Pusulası

bankadan ödeme yapıldığında ücret bordrosunu ve hesap pusulasını imzalatmak zorunluluğu yok..bankadan yapılan öcemeler açık bir şekide izah edilsin.mesela net ücret ikramiye benzeri ödemeler açıklansın.
 
Ynt: Ücret Bordrosu ve Ücret Hesap Pusulası

Ücret pusulasını imzalatma nedenimiz bir nüshasını aldığını belgelememiz içindir. Çalışana ya bordronun veya ücret pusulasının bir nüshasını vermemiz iş kanunu gereği zorunluluktur. Net eline geçeni bilmesi ve bu eline geçen ücretin nelerden kaynaklandığını bilmesi yeterli değildir.
 
Üst