fonradar

Ücret Garanti fonundan Yararlanabilirmiyim

nirvana3482

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Kas 2008
Mesajlar
296
Konum
İstanbul
ücret Garanti Fonundan Yararlanmak İstiyorum Fakat ;İşçi alacağının ödenmesi için işçinin, işverenin ödeme güçlüğüne düşmesinden önceki son bir yıl içinde aynı işyerinde çalışmış olması koşulu aranmakta; Çalıştığım şirkette Mayıs 2005 den Mart 2008 yılına kadar kesintisiz çalıştım Mart ayında Askerlik nedeni ile işten ayrıldım ve Askerlik Dönüşü Ocak 2009 da Tekrar Aynı İşyerinde Çalışmaya başladım. Helen devam ediyorum İsteyerek işimden ayrılmadım ama bu koşullarla ücret garanti fonundan yararlanabilirmiyim..

Yada en sağlıklı bilgiyi nerden alabilirim.

Teşekkürler...
 
Ynt: Ücret Garanti fonundan Yararlanabilirmiyim

Kurum Birimine Başvuru

Madde 8 - İş sözleşmesinin devam edip etmediğine bakılmaksızın; işverenin ödeme güçlüğüne düştüğü hallerde, iş sözleşmesinden kaynaklanan aylık ücretlerini alamaması nedeniyle, ücret alacağı bulunan işçi tarafından; son üç aylık ücretlerinin ödenmediğini gösteren (EK-1) işçi alacak belgesi veya son üç aylık ücret alacağını gösteren sair belge ile birlikte, aşağıdaki belgelerden birini ibraz ederek yetkili Kurum birimine başvurulması gerekir:

a) İcra ve İflas Kanununun 143 üncü maddesi uyarınca İcra Dairesinden alınan aciz vesikası veya 105 inci maddenin birinci fıkrası uyarınca alınacak aciz vesikası hükmündeki belge,

b) İflasın açılmasına dair mahkeme kararının tasdikli suretinin veya İcra ve İflas Kanununun 166 ncı maddesi uyarınca ilan edildiğini gösteren belge,

c) İcra tetkik merciince verilen konkordato mühleti kararının tasdikli sureti veya İcra ve İflas Kanununun 288 inci maddesi uyarınca ilan edildiğini gösteren belge.

Yönetmeliğin Tamamı
 
Ynt: Ücret Garanti fonundan Yararlanabilirmiyim

Ücret garanti Fonu için kaç yıl çalışmak gerekir? Fondan iş ilişkisinden kaynaklanan ve ödenmeyen en fazla üç aylık ücret alacakları ödenmektedir. Fondan yararlanmak için belli bir prim ödeme gün sayısı aranmamaktadır. Ancak Fon'dan ödeme yapılabilmesi için işçinin, işverenin ödeme güçlüğüne düşmesinden önceki son 1 yıl içinde aynı işyerinde çalışmış olması koşulu aranmaktadır.

Kaynak Erdal Aydın

Böyle bir yazı var Bu durum da çalıştığım şirket Nisan 2009 Ayında Ödeme Aczine Düşmüş oluyor Benim girişim Ocak 2009 Bu durumda Faydalanamıyacakmıyım.Ama oysa aynı işyeri numarası adı altında 1 yıldan fazla süredir sigorta primim yatıyor.Çıkış nedenim de Askerlik biraz haksızlık olmuyomu.
 
Üst