Ücret Hesaplaması

Üyelik
16 Tem 2005
Mesajlar
78
Konum
ANKARA
1- ay içinde ayrılan personele agi ödemesi tam mı ödenir ve gelir vergisinden tam mı mahsup edilir?
2- ay içinde ayrılan personelin puantajı 0 yani eksik gün nedeni devamsızlık olduğundan dolayı hiçbir alacağı yok sadece yıllık izin alacağı var. bu yıllık izin alacağından gelir vergisinden agi düşülürmü, personele ödenecek agi ne kadardır?
örnek: brüt ücreti : 1.039,68
hak ettiği yıllık izin ödemesi 762,43
agi 73,40
çıkışi tarihi 03 ocak 2013
günü yok devamsızlık tutanakları olduğu için
bordrosunu hesaplayıp gönderirmisiniz.
 
1-2013 yılı için minimum AGİ tutarı 73,40 TL dir. AGİ hesabında personelin giriş çıkış tarihinin herhangi bir önemi yoktur. Personelin hesaplanan Gelir Vergisinden hakettiği AGİ si indirilir. AGİ personele kaan tutarda Vergi Dairesine ödenir. Örneğin personelin hesaplanan Gelir Vergisi 90 TL AGİ si de 73,40 ise. 73,40 personele kalan 16,60 TL de VD sine ödenir.
2- Ben bu tarz durumlarda yani personel yıllık iznini kullanamadan işten ayrılıyorsa personelin işten çıkış tarihine yıllık iznini ekliyorum ve izin bitiş tarihinde çıkışını yapıyorum. Örneğin personel 3 Ocakta ayrıldı ise üzerine yıllık izin süresini ekleyip öyle çıkışını yapın. Yıllık izinden kaynaklı ödemelerin normal maaş ödemesinden bir farkı yoktur. Gelir Vergisi Damga Vergisi ve SGK kesintileri yapılacak ve hakettiği AGİ personele ödenecektir.
 
Sn. Dwrn,

İstifa etmiş bir kişinin istifa tarihini, alacaklı olduğu yıllık izin günü kadar ileriye almak doğru değildir.
Böyle durumuda kullanılmamış izin süresinin ücreti hesaplanıp, bordroya konur.
 
İşci hak ettiği yıllık iznini kullanmadan iş akdi (herhangi bir şekilde)sona ermişse,bu noktadan sonra bu hakkın kullanılması ve kullandırılması artık imkansız olup,ücreti ödenmelidir.4857/M.59 yeterli derecede açıktır.Sözleşmenin sona erdiği tarih iş ilişkisinin de sınırıdır,işveren bu sınırı aşamaz,aşmış olması yeni bir iş ilişkisini-sürecini başlatabilir.
Hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin süresine ait ücretini,iş akdinin sona ermesi halinde işci haklı olarak talep edip,işverenin bu uygulamasını doğrusu iradesini kabül etmek zorunda değildir.
 
anlamadığım yıllık izni 14 gün çıkışı en fazla 10 gün öncesine yapabiliyorsunuz olmaz bence olamaz parasını vermek daha iyi
 
Üst