Ücretlerin Bankadan Ödenmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ücretlerin Bankadan Ödenmesi

işciye ay başında 200 tl sodexho yemek kartı yükledik mesala. ama işci ayın 5. günü çıktı istifa etti ve sodekso kartınıda aldı gitti. işveren işciden alacaklı durumda kaldı.. yinede bankaya 5 günlük ücretmi yatıracağız ?? syg

ya arkadaşlar özel bina inşaatlarının durumu ne olacak bilen var mı ? ne yapacağız adam bir iki gün geliyor çıkıp gidiyor bilen var sa yazsın

avans ödemelerinin de bankadan yapılacağı konusunda emin misiniz?
bununla ilgili ayrıntılı bir açıklama var mı? bana hiç mantıklı gelmiyor. acil bir durum oldu. personel rahatsızlandı.
acil paraya ihtiyacı var, alıp gidecek. dur bekle bankaya yatıracağım, ondan sonra sen çek öyle hallet işini demek bana çok saçma geliyor.

Bankadan ödeme yapmak için illa da personel adına hesap açmak gerekiyor mu? Üç beş gün çalışmış personel için banka havalesi yapılabilir mi?

emreorc ' Alıntı:
avans ödemelerinin de bankadan yapılacağı konusunda emin misiniz?
bununla ilgili ayrıntılı bir açıklama var mı? bana hiç mantıklı gelmiyor. acil bir durum oldu. personel rahatsızlandı.
acil paraya ihtiyacı var, alıp gidecek. dur bekle bankaya yatıracağım, ondan sonra sen çek öyle hallet işini demek bana çok saçma geliyor.

İlgili genelgenin 5.maddesi :
5- İş Kanununa tabi olarak işçi çalıştıran işyerleri ve işletmelerinde İş Kanunu
hükümlerinin uygulandığı işverenler ile üçüncü kişiler, Türkiye genelinde
çalıştırdıkları işçi sayısının en az 10 olması hâlinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde
yapacakları her türlü ödemenin
kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını,
bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlüdür.

Bankadan ödeme yapmak için illa da personel adına hesap açmak gerekiyor mu? Üç beş gün çalışmış personel için banka havalesi yapılabilir mi?

yapılabilir bence..havalede bir banka ödeme çeşidi... online posta işleminin aynısı sayılır...