Ücretli İzin Hk.

arkadaşlar
işyerimizde sigortalı olarak çalışmakta olan elamanımız ücretli izin kullanmak istemiyorum bunun yerine parasını almak istiyor.böyle birşey mümkünmü

evet bu mümkün izine çıkarmayıp izine tekabül eden rakam hesaplanarak kendisine ödeme yapılabilir tabiki bu yine karsılıklı anlaşmaya baglıdır.

fakat işveren bu duruma karşı çıkarsa mecburdur personel izne çıkmaya...

fiilen izin yerine para ödenmesi yapan firmalar var ama bu yasal değil. işalan izne çıkmaya mecbur. yada işalan izne çıkmış gibi gerekli evrakları imzalar işveren para öder ve işlem gayriresmi olarak bitirilir.

Forumdaşlarım;
Lütfen emin olmadığınız konuda yorum yapmayınız.
İzin hakkı mutlaka kullanılması gereken bir hakdır. Yasal olarak kazanılmış izin hakkı ücreti ancak iş akdi son bulursa ödenebilir. Başka hiç bir şekilde ödenemez.
Ancak uygulamada tabii ki yasal olmadan ödenmektedir.Bunun yolu da ücretli iznini kullandığına dair makbuz imzalatıp, bedelini A kasadan ödemektir. Tabi aylık bordroda ssk bildiriminde izinli olduğunu belirtmeyi unutmayın.
Bu konu forumda işlendi arama motorunu kullanın.

Sn:mhmt79
Ben sizin yazınızdan tersini anladım ilk bakışta.

"evet bu mümkün izine çıkarmayıp izine tekabül eden rakam hesaplanarak kendisine ödeme yapılabilir tabiki "

Bu cümle ödenemez anlamına mı geliyor?

yazdığımı eksik almıssınız devamında kalın puntayla karsılıklı olmsıyla demişim.

yani yasal olarak tabiki çalısan bir personelin ücretli iznini para ile ödemek söz konusu değil ama olay pratikte karsılıklı olarak anlaşmayla hallediliyor . yani işveren işciye ücret ödüyor işcide tatile ayrılmıyor .. işte bukadar yani bu cunlarala bu topic de yazılanlar arsında ne fark var ...

iyi çalışmalar

mhmt 79 arkadaşımıza katılıyorum

işçilerin genelde böyle talepleri oluyor, bunları defter kayıtlarında gösteremesekte mecburen bir bordro düzenleyip işçi ile işverenin arasındaki bu tür talepleri belgeli bir ödeme olarak yapıyoruz.

Bordro düzenleyebilirsiniz ikramiye vb gibi prim yazabilirsiniz . İzin ücreti yazamazsınız doğal olarak.
mhmt79 arkadaşım tamam bende aynı şeyi söyledim. Önemli olan genç arkadaşlarımızın yanlış birşey yapmasını engellemek.