Uluslararası Denetim Standartları ve Ekleri

Üyelik
21 Şub 2011
Mesajlar
66
Türmobun eğitimlerinde hep bahs edilen uluslarası denetim standartları ve ekleri ile ilgili kitap , yayın link varmı, ingilizce olarak ıfacın sitesinde var başka nerden temin edilebilir.Arkadaşım denetim eğitimine katıldı basılı metaryal verilmemiş ve açıklığa kavuşamayan konular şöyleymiş bize burda bunların üzerinde durursak daha faydalı olur ,
1-hesap planı,
2- önemlilik (nasıl inceleme yapılcak) ,
3-denetçi vergi kaçırıldığını gördü yönetim düzeltmiyor denetçi işi bıraktı maliyeye bildirimde bulunmalımı?
4- firmanın sürekliliği ile ilgili örneğin fina tablolar 31.12.2012 sonu denetçi incelicek, 10.3.2012 de yangın çıktı denetçi denetlemeye devam ediyor durum ne olur?
5-Bağımsızlık konusu denetlenen firma tekstil denetçiye ürettikleri takım elbiselerden hediye etti denetçi almalımı almamalımı alması bağımsızlığı zedelermi?.
6-2013 yılını incelicez, 2011 yılı sonu amortisman hesaplamaları, kıdem tazminatları hesaplanıp 2012 yılları tfrsye göre düzeltilcek ne kadar gerriye gitmek gerekir 2012 yılı raporlarıda tamamen tfrsye dönüşmesi için ne yapılmalı?



Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
 
Ynt: Uluslararası Denetim Standartları ve Ekleri

Portala girin pdf dökümanları indirebilir videoları izleyebilir.
 
Ynt: Uluslararası Denetim Standartları ve Ekleri

onlara baktım , denetim videolarını izledim ama bunlar yanıt bulamayan sorular.
 
Ynt: Uluslararası Denetim Standartları ve Ekleri

1.- yayımlanan değişiklik ile VUK olarak kayıtların tutulacağı dönem sonunda IFRS ye tabloların dönüştürüleceği.
2.- firmanın durumu ve denetçinin mesleki yargısına göre (satışlarının yüksek kar hacminin düşük olması durumunda net satışların bellirli oranı, gayri faal şirketlerde özkaynakların bellirli oranı alınarak denetçi mali tablolardaki önemlilik düzeyini belirler)
3.- bu durumda mali tabloları yaygın ve önemli düzeyde etkileyen durumlarda denetçi görüşünü olumsuz veya görüş bildirmeden kaçınma olarak rapora yansıtır.
4.-Dip notlarda açıklar, (fabrikanın yangın sigorta sına atıfta bulunur) devamlılığı tehlikede ise şartlı görüş verebilir.
5.- olağan ticari faaliyetlerde bağımsızlık etkilemez ancak benim şahsi görüşüm denetçinin etik olarak bu türlü olaylara karışmaması
6.- işin esası karşılaştırmalı olduğundan 2011 ve 2012 dönemleri dönüştürelecek.
 

Benzer konular

Üst