fonradar

Üniversite Hastanesinden Tazminat Talebi?

Üyelik
15 Şub 2011
Mesajlar
1
Merhaba,

Yaklaşık 12 yıl bir üniversite hastanesinde çalıştım. Arada 2 defa ayrılıp yeniden aynı hastanede farklı bölümlerde görev aldım.

Çalışma süresi boyunca sigortam ödenmedi denebilir. Hastane taşeron firma üzerinden ödemeyi kabul etmedi, fakülte ve üniversite bu durumu görmezden geldi. Maaşımı ise çalıştığım bölümdeki hekimler aralarında toplayıp ödüyordu. Yaptığım iş ise bölümün evrak işlerinin takibi, hasta koordinasyonu ve belli başlı raporların yazılması(hastalara ait raporlar) yani bölüm sekreterliği yapıyordum. Benimle aynı görevde olup da hastanenin sözleşmeli kadrosunda olan 657 kadrosunda olan memurlarda vardı. Hastanede işe başladığımda hastaneden adıma düzenlenmiş personel kartı hala duruyor. Ayrıca da resmi gelen birçok evrakta adım(teslim alan kişi) imzam mevcut. Çalıştığıma dair elimde referans mektubu da var. Ama kendi isteğimle ordan ayrıldım. (Hastane taşındı) Ayrılmadan önce yine taşeron üzerinden sigortam yapılmıştı.

Mayıs 2010 yılı' nda hastanedeki görevimden ayrıldım başka bir hastanede taşeron firmaya bağlı çalışmaya başladım. Ama burda da Ocak 2011 yılından itibaren maaşlarımız asgari ücrete indirildi. Başkada bir ödeme yapılmadı(yol ücreti+%5 lik zam)

1) Üniversite hastanesi için iş mahkemesine başvursam geriye dönük hak talebinde bulunabilir miyim? Ve kazanma ihtimalim nedir?
2) Şuan çalıştığım hastane yeni çıkan bir yasayı bahane ederek maaşlarımızın devlet tarafından sınırlandırıldığını ve bize fazla ücret edeyemeyeceklerini söylüyorlar. Bu durumda Devleti asgari ücreti ve çıkardıkları bu yasa yüzünden mahkemeye verebilir miyim?

Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla
 
Ynt: Üniversite Hastanesinden Tazminat Talebi?

Asgari ücret nedeniyle devleti mahkemeye veremezsiniz.
Bahsettiğiniz yasa her neyse, iptali için gerekli başvuruları yapabilirsiniz elbette.

Çalışmış olduğunuz süreye ilişkin SGk kaydının yapılmamış olması nedeniyle iş mahkemesinde hizmet tesbit davası açarak kayıtdışı çalışmanızın kayıt altına alınmasını sağlayabilirsiniz.Kendi isteğinizle ayrılmış olduğunuzdan kıdem tazminatı hakkınızı kaybetmiş durumdasınız.
 
Üst