Fazla seçenek yok. Ya düzeltme verir cezanızı yersiniz, ya da sesinizi çıkarmaz kulağınızın üstünü yatar gözden kaçmasını beklersiniz. Karar sizin, birde bunun kdv boyutu var. Detayını bilemediğim için yorum yapamayacağım...
şubat/2014 form bs düzeltme bildiriminizi 25/04/2014 tarihine kadar bildirmeniz halinde uygulanacak ceza VUK Mük 355 e göre uygulanacak cezanın 1/5 i tutarında olacaktır.durum belli oldu cezayı yiyip oturucaz
Sn. demiral değindiğiniz konuları biliyorum. Fakat burada konuyu açan bir arkadaşımızın problemi olmuş. Ama kendi hatasından, ama müşterinin unutmasından kaynaklanıyor diyelim. Vergi kaybı olmayacak bir bildirim ve form için 1200 TL ceza ödemek benim vicdanıma sığmıyor. Herkes insan bir şeyleri unutabilir. Başlığı açan arkadaşımız bu cezayı ödediğinde belkide 4-5 ay boşa çalışmış olacak veya çalışan ise o yerde bir ay boşa çalışmış olacak. Ben illa ki şöyle ya da böyle olsun diye söylemiyorum. Ortada bir hata var ve cezası da belli. İster şimdi öder, ister sonra... Şuna eminim ki herkes aslında kdv ve bs formuna düzeltme verilmesi gerektiğini ve doğrunun o olduğunu biliyor. Bana yönelik olarak yazdığınız mesajı şahsım adına biraz yersiz buluyorum, bana cevap yazacağınız yerde konuyu açan arkadaşa cevap verseydiniz daha doğru olur diye düşünüyordum... Saygılar...
kolay gelsin 28/02/2014 tarihine ait 8.000 tl lik satış faturasının unutulduğunu gördük muhasebeye bildirilmemiş. Bs işlemleri için ne yapmamız lazım
Ba - Bs bildirim formuna düzeltme vermek hazineyi nasıl zarara uğratabilir ki? Dikkat ederseniz bildirim ve form dedim, beyanname demedim... KDV düzeltilir devlet zarara uğramaz fakat bildirim ve formlara ilişkin düzeltme cezaları hiçbir şekilde benim vicdanım kabul etmiyor, ba-bs düzeltildiğinde de merak etmeyin hazine zarara uğramaz...