Üstüne Üstüne mi Gitmeli Yoksa Yakınından Bile Geçmemeli mi :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan khant
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mesleki sorunlara dikkat çekmek için yürürmüsünüz?

• hayatta olmaz ben anarşistmiyim...

Kullanılan: 0 0.0%
  • bu sorun benide ilgilendiriyorsa evet

• meslektaşımın sorunu benim de sorunumdur evet

• bu iş yürümeyle olmaz başka yol bulsunlar uyarım...

• ben zamanında çok uğraştım şimdide yeniler uğraşsın bana ne

• benim fikrim bu seçeneklerde yer almıyor.

• tv de yayınlanır meslek küçük düşer falan yapmasak iyi olur.

• hepsinden biraz...

• Kullanılan toplam oy
    0
bu soruyu kendime sordum acaba meslektaşlarım ne düşünüyor bakayım dedim :)
sanırım sorunları çözmek için (meslek mensupları ve oda yani biz) kendimizi ve sorunlarımızı yeterince dışarıya anlatamıyoruz.barış için yürüyoruz demokrasi için yürüyoruz cumhuriyet için yürüyoruz ama kendimiz için yürümüyoruz. kimse yanlış anlamasın öncelikle kendimi eleştiriyorum...

Ynt: üstüne üstüne mi gitmeli yoksa yakınından bile geçmemeli mi :)

Biz önce mesleğimize, emeğimize saygı duyalım ondan sonra yürürüz de. Bana bu gün bir müşteri geldi bir tanıdık vasıtasıyla defteri bilanço usulü tutuluyor önceki muhasebecisi tarifenin üçte biri bir fiyatla tutuyormuş defterini. Bana da o fiyata tut diyor o kadar komik bir rakam ki söylediği ben yeni büro açmış olmama rağmen almadım o defteri. Ne olduğunu söyleyeyim adam o fiyatında altında başka bir mali müşavire verdi defterini. Alan mali müşavir de buraların iyi iş yapan mali müşavirlerinden biri.

EYLÜLDURU ' Alıntı:
Biz önce mesleğimize, emeğimize saygı duyalım ondan sonra yürürüz de. Bana bu gün bir müşteri geldi bir tanıdık vasıtasıyla defteri bilanço usulü tutuluyor önceki muhasebecisi tarifenin üçte biri bir fiyatla tutuyormuş defterini. Bana da o fiyata tut diyor o kadar komik bir rakam ki söylediği ben yeni büro açmış olmama rağmen almadım o defteri. Ne olduğunu söyleyeyim adam o fiyatında altında başka bir mali müşavire verdi defterini. Alan mali müşavir de buraların iyi iş yapan mali müşavirlerinden biri.

merak ettim doğrusu kaç para idi?

Şöyle hikayeler var;

"Ahmet efendi senin defteri kaça tutturyosun?
-diyelim 50 lira.
-Gel ben 25 e tutarım.
-Muhasebeci bey ben senden vazgeçtim x bey 25 e tutacakmış benim defteri
-Aman ahmet efendi gitme ben 20 ye tutucam.....

Bu şekilde sürüp gittiği rivayet olunur.............

nguroy ' Alıntı:
Şöyle hikayeler var;

"Ahmet efendi senin defteri kaça tutturyosun?
-diyelim 50 lira.
-Gel ben 25 e tutarım.
-Muhasebeci bey ben senden vazgeçtim x bey 25 e tutacakmış benim defteri
-Aman ahmet efendi gitme ben 20 ye tutucam.....

Bu şekilde sürüp gittiği rivayet olunur.............

Bu rivayetler benim gözümü korkutuyor. Zaten şunun şurasında 3 defterim var onları da tarifeden tutuyorum. Çevremde ki mali müşavirler fiyatları o kadar çok kırmışlar ki... Korkarım sene sonu olmadan benim mükellefler de kaçabilir.

figo ' Alıntı:
EYLÜLDURU ' Alıntı:

185+kdv alması gerekirken 70 Tl'ye tutacakmış mali müşavir.

yazıklar olsun böyle mali müşavirlere. bunun haram paradan farkı yok bence. sen hakkını istemeyerek isteyenin gelirine engel oluyosun...

arkadaşlar bürolarda tutulan defterlerde makbuzun tarife üzerinden kesilme zorunluluğu yok mu? eğer öyleyse eylül arkadaşımızın verdiği örnekte bu adam bu defterin sadece hamallığını yapıyor gibi. değilse o zaman o tarife neden yayınlanıyor neden denetimi yapılmıyor.

EYLÜLDURU ' Alıntı:
figo ' Alıntı:
EYLÜLDURU ' Alıntı:

185+kdv alması gerekirken 70 Tl'ye tutacakmış mali müşavir.

Ben o fiyatlara adamın defterini tutmayı bırakın adını bile aklımda tutmam

Ynt: Üstüne Üstüne mi Gitmeli Yoksa Yakınından Bile Geçmemeli mi :)

bu mesleği bir de yurtdışında yapanlara bakın

nasıl bir uçurum var :(

smmm nurcan

nrcn82 ' Alıntı:
bu mesleği bir de yurtdışında yapanlara bakın

nasıl bir uçurum var :(

smmm nurcan

Merhaba,

Toplum olarak neden hep biz kendimizi avrupa ile kıyaslama lüksüne giriyoruz? Mevcut durumu iyileştirme boyutunu neden yorumlayamıyoruz?

Ayrıca belirtmek gerekirse, avrupa da bazı ülkeler de muhasebeci olmak için epey bir eğitim maratonunda geçildiği de gerçektir. Mesela; staj süresi Yunanistan'da 8 yıl, İsveç'de 5 yıl, biz de ise yeni 3 yıl oldu. Kaldı ki bu rakama bile yüzünü ekşitenler var. O zaman diyebilir miyiz; o ülkelerde muhasebeci olmanın hakkını veriyorlar diye. Çünkü staj süresine bakılırsa öyle gösteriyor.

Geçiyoruz bu tarafa, yani uzak doğu ülkesi olan G.Kore'ye. Orada öğretmen olmak, herhalde Türkiye'de bir işadamı olmak demektir. Çünkü oradaki öğretmenlerin yıllık kazancı en az 4 milyon dolar. Bu rakam matematik ve teknoloji branşındaki öğretmenlerin kazancı daha da yükseğe çıkmaktadır. Bizdeki öğretmenlerin yıllık kazancına bakarsak 21.000 dolar civarı. Kaldı ki Türkiye'de birçok kobinin yıllık net kazancı 4 milyon doları bulmamaktadır.

Demek ki bizim haricimizde ki ülkeler eğitim ve öğretmeye önem veriyor.

Kolaygelsin

Bu mesleğin itibarı ayaklar altına alınmaya devam edecekse,yurt dışında bu mesleği yapmak isteyen meslektaşlara (yabancı dili olanlar) nasıl bi tavsiyeniz olabilir,bunun için neler yapılmalı...

Malesef bu mesleği yurt dışında yapamazsınız.

meslek sahibi binlerce insanımız var

smmm, avukat, doktor, öğretmen, polis

ama kalite olarak birçok ülkenin gerisindeyiz

buna artı olarak mesleğimizi icra edecek alan da kıt

işte beyin göçünün yaşanma sebebi

olan yine ülkemize oluyor

Ya mali müşavir dediğin cene yapmasını bilicek yok o bu kadar tutuyor yok o kadar tutuyor laflarını bile dedirtmez müşteriye aktif olucaksın pasif olursan elinde defter felan kalmaz
Yeminli Mali Müşavir yanında calısırken gittiğim firmalar dan en cok şikayet meblağ konusu yanımdaki adam benden daha ucuza tutturuyor benimki neden fazla diyince adama bir kac laf söleyince adam diğer firmanın meblasına bile karısmıyor
He bazı mali müşavirler var cok gattar cok acımacızlar alınmıcak meblağıyı alıyorlar onun gibiler yüzünden zati firmalar isyanlarda oluyor