Merhaba,
2577 İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun aşağıdaki hükümlerine göre;
“İdari makamların sükutu
Madde 10
1. İlgililer, haklarında idari davaya konu olabilecek bir işlem veya eylemin yapılması için idari makamlara başvurabilirler.
2. (Değişik: 10.6.1994 – 4001/5 md.) Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler. Altmış günlük süre içinde idarece verilen cevap kesin değilse ilgili bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir. Bu takdirde dava açma süresi işlemez. Ancak, bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren altı ayı geçemez. Dava açılmaması veya davanın süreden reddi hallerinde, altmış günlük sürenin bitmesinden sonra yetkili idari makamlarca cevap verilirse, cevabın tebliğinden itibaren altmış gün içinde dava açabilirler.”
1- Söz konusu ceza için, 10. madde hükmüne göre, bu cezanın iptali için, İlgili vergi dairesine veya bağlı olduğu bir üst makamına veya maliye bakanlığına yazılı olarak itiraz edilmesi (itiraz dilekçesine, ceza ihbarnamesi vs. belgelerin bir örneğinin de eklenmesi) ve yukarıdaki maddenin 2. fıkrasına göre hareket edilmesi halinde, vergi mahkemesinde dava açabilirsiniz, diye düşünüyorum.
Fakat, bu olay aklımda olmasına rağmen, bizzat hiç denemedim. Denemekte fayda var.