Uzlaşma Aşamasındaki Borçlar Ve 6736

FUNDA

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Haz 2005
Mesajlar
280
Konum
İstanbul
Merhabalar ,

6736 sayılı yasadan önce sonuçlandırılan vergi incelemesi ile ilgili uzlaşma talebinde bulunmuş idik. Uzlaşma randevusundan kısa bir süre önce 6736 yasalaştı. Uzlaşma günüde memur yasadan dolayı uzlaşma görüşmesinin yapılmayacağını yasadan faydalanarak ödeyeceğimizi o yüzden dosyamızın bağlı olduğumuz vergi dairesine gönderildiğini söyledi. Gidip orda müracaatımızı yapıp 6736 ya göre ödememizi yapacağımız bilgisi verildi. 6736 da bu tip durumlar için bir müracaat süresi kanun metninde göremedim. Bu durumla ilgili olarak 30 eylüle kadar mı daireye gitmeliyim yoksa diğerlerinde olduğu gibi bunda da süre 31 ekim midir ? yardımcı olursanız sevinirim
 
Vergi dairesi tarhiyat yapacaktır. Tarhiyat yapıldıktan sonra kanun hükümlerinden yararlanmak için başvurabilirsiniz. Teorik olarak uzlaşma ile silebileceğinizden daha yüksek tutarda borç silinebileceği için uygulama bu şekilde yapılmış.
 
Merhaba;

Firmamız vergi incelemesi sonrası uzlaşmaya girdi bu uzlaşma sonrası dosya bizim vergi memuruna gitmesi sonrası mı tahakkuk ediyor acaba?
 

Benzer konular

Üst