Uzlaşma hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMM FATİH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SMMM FATİH

Ziyaretçi
Merhaba;
Bir şirkete ait kdv ve b formları 1 yıl süreyle hiç verilmemiş burada izlememiz gereken yol nedir. Cezalar için uzlaşmaya girebilir miyiz?

Ynt: Uzlaşma hk.

uzlaşma için idarenin tespit etmesi gerekir bir vergi tarh etmeli ve buna ait vergi ziyaı
sizin olayınız farklı ya tüm beyannameleri vereceksiniz ve hepsine özel usülsüzlük cezası alacaksınız ki
ancak indirimli ödeyebilirsiniz
uzlaşma olmaz
ben sizin yerinizde olsam hiç vermem bile bile ceza yemem durumu izah ederim hangisini kabul ederse
ya kendin verip cezaları ödeyeceksin
ya da bekleyeceksin idare tespit ederse verilecek

Sn. Apaçi
Özel usulsüzlük cezaları uzlaşma kapsamına girmiyor değil mi?

uzlaşma farklı birşey
neden uzlaşma
çünkü eğer idare sizde bir verginin eksik olduğunu tespit ederse size bir tutar vergi tarh eder (kesin olmayan idarenin tespitidir belkide yanlış)
o zaman idare diyorki eğer mahkemeye gitmezsen itiraz etmezsen uzlaşalım ben 100 tl dedim sende 50 diyorsun anlaşalım
çünkü kesin değil tarh ettiği vergi
cezalarda bu tarh ettiği cezalar ile ilgili olur (uzlaşmaya giren)

sizin olayınız açık ve nettir özel usülsüzlük cezası bunun uzlaşmaya girecek tarafı yoktur çünkü fiil belli ceza belli tahmini bir ceza yoktur ortada
ancak ya mahkeme yada indirim hakkı

Usulsüzlük cezaları tarhiyat sonrası uzlaşmaya konu edilemez. ancak tarhiyat öncesi uzlaşmaya konu edilebilir. tarhiyat öncesi uzlaşma için de mutlaka bir vergi incelemesi yapılması ve bu inceleme neticesinde uzlaşma talep etmiş olmanız gerekir. bence pişmalıkla beyanname verin. eğer tarh edilecek vergi varsa.

vergi dairesi ile görüşün diğer beyannameleride vermediyseniz 2 ay arka arkaya beyanname vermeyince şahıs firmalarında resen kapatamaya gidiyorlar ama şiret olunca nasıl bir uygulama yaparlar onu bilmiyorum.