fonradar

Uzlaşma

Üyelik
3 Ocak 2006
Mesajlar
53
Değerli abilerim arkadaşlarım x gelir vergisi mülefini vergi dairesinden çağırmıslar matrah artırman gerekli 2005 yılında toplam 750.00 ytl vergi ödemen gerekirdi.sen 450.00 vergi daha ödeyecen demişler. mükellef kabul etmiş ama uzlaşmada düzenleyen memur geçen yıl ödediği 450.00 ytl yi düşmeyip + 750.00 ytl vergi çıkarmıs. mükellefden 750.00 ytl ödemesi gerekirken 2005 yılı toplamı 1.200 vergi ödemiş.vergi dairesi müdürü ile görüştüğümüzde memurun yanlışlıkla geçen yıl ödenen 450 ytl düşmediğini hata yaptığını yapacağı bişey olmadığını mükellefin kayıt olduğu odayla vergi dairesi başkanlığının anlaştığını oda ile vergi dairesi başkanlığı mükelleflerden yanlış ve fazla vergilerin mahsubu konusunda anlaşması halinde uzlaşmada fazla ödediğimiz verginin mahsub edileceğini söyledi.Oda ile vergi dairesi arasında böyle anlaşma olabiliyormu? memurun ve vergi dairesinin yapmış olduğu hatadan dolayı fazla ödediğimiz 450.00 ytl yi mahkemeye versek geri alabilirmiyiz. mahkemeye verme hakkımız varmı müdür uzlaşmayı mahkemeye veremezsiniz mükellefde imzalamış dedi.Ne yapmam gerekir cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Uzlaşma

yapılan uygulama gayriyasaldır. mükellefiniz baskı altında "gönüllü matrah artırımı" olayına maruz kalmış. kendiliğinden fazladan bir ödemeyi kabul ettiğinden ve ödediğinden dolayı yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
 
Ynt: Uzlaşma

Geçmiş olsun derim.

"Eksik borç" denen bir kavram vardır. Bu borç yoktur ama öderseniz artık vardır ve doğmadığını iddia edemezsiniz. Mesela: iddia borcu. Maçına iddiaya girmişsin kaybedip ödemişsin sonra dönüp böyle bir borç kanuni değil diye parayı geri almak için dava açarsanız kaybedersiniz.


1) fazla istenen 450.-YTL nin bir dayanağı, bir hesaplama yöntemi yoktur. (yani ikmalen değil, reesen arttırılmış bir tutardır). Bu yüzden benim borcum 450'ydi diyemezsiniz. Mesela bu hata hatalı bir amortismandan kaynaklansa tutar belliydi ama siz afaki arttırma gitmişsiniz. Uzlaşmayı da imzalamışsınız.

Tabi işiniz zora girmiş.
 
Ynt: Uzlaşma

dün buna benzer bir olayda benim komşumun başına geldi adamı çağırmışlar ee sen nasıl zarar edersin neden az kazanırsın niye az vergi verdin gibisinden sorgulamışlar ve matrah artırımına zorlamışlar.. ya ne demek bu insanların gözünü korkutarak zorlayarak baskı altına alarak vergi alıyorlar ne demek bu yaaaa.???????*****

vergi severek isteyerek verilirse kutsaldır ;

zorla alınan vergi kutsal değildir hem alan hemde zorlayan ve zorlatan bunun bir hayrını göremez...
Ne diyelim Allah'ından bulsunlar çoluk çocukları ile yiyemesinler Allah bu tip kişilere bin türlü dert versinde başlarını dertten kurtaramasınlar...
 
Ynt: Uzlaşma

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vergi "zor" la alınır bu kanunlarla belirtilmiş ve kimsenin insiyatifine bırakılmamıştır. İdarenin yıldırma politakası ile yasal olmayan yöntemerle vergi toplaması yanlış, diyeceksiniz ki adam kazanmıyorsa ne yapsın zaten arkadaşımızın bahsettiği şahıs itiraz etmeden bu vergiyi ödemiş ,buda gelirini gizlediği anlamına gelir kaldı ki geçen yıl bir asgari ücretliden alınan vergi 850,00 YTL civarında, bir esnafın bu kazancın altında beyanda bulunması akla ve etike uygun değil. Ha toplanan vergiler çarçur ediliyor gerektiği gibi vatandaşa hizmet olarak dönmüyor bunlar ayrı siyasi bir konu, efendim memleket hortumlanıyor gibi bir mazaretle kimse vergi vermekten imtina etme hakkına sahip değildir. Bu memleketi beceriksiz insanlar yönetebilir ama neticede vatan bizim, onlar gider vatan yine yerinde kalır.
saygılarımla
 

Benzer konular

Üst