fonradar

(Uzmanlık Sorusu) Yürütmenin Durdurulması Kararı Hükümü Neyi İfade Eder ?

sercanaktas

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Nis 2007
Mesajlar
127
Konum
istanbul
Merhaba Meslek Mensubu Arkadaşlar,

malumunuz 6111 sy.kanun kapsamında bazı şirketlerimizin vergi dava dosyalarıyla ilgilenirken içinden çıkamadığım bir kaç husus var, kısaca arz edeyim size, bilginiz dahilinde yardımcı olabilirsiniz sevinirim.

1) 2002'de sahte faturadan tarhiyat yapılmış, 2002 kurumlar ve 2002'nin birkaç ay'ına kdv'den tarhiyat yapılmış, ayrıca vergi ziyaı cezaları da tahakkuk etmiş ve ödeme emri gönderilmiş,

2) ödeme emirlerini tebliğ alıp dava konusu etmişler ve bir kaç ödeme emrinin bazılarına ist.5.vergi mahkemesi kabul etmiş ve yürütmeyi durdurma vermiş bazılarında da iptal kararı vermiş.

3) bazılarında da ödeme emirlerinde bulunan "3 kat vergi ziyaı'nın iptaline" karar vermiş

bu durumda olan bir kaç firmamızın birden fazla dosyaları mevcut. bu durumda, ödeme emrinin yürütmeyi durdurması, vergi aslının da kesinleşmemiş bir ceza niteliğinde olmasını mı işaret ediyor yoksa sadece ödemenin haciz veya icra kanalıyla tahsilatı konusunda mı bir erteleme sağlıyor ?

bu konuyu aydınlatıp ona göre başvurularda bulunacağım ve yine malumunuz; her 2 türde işlem farklılık arz ediyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

iyi çalışmalar dilerim.
 

Benzer konular

Üst