Vakıf Olan Bir İş Yerinin, Döner Sermayeye Devri

Üyelik
30 Nis 2007
Mesajlar
5
Selam arkadaşlar;

Bir arkadaş benden yardım istedi, forumda aradım fakat bulamadım, konuyu kısaca özetliyorum;
Bir vakıfa ait işyerinde çalışmaya başlamış.vakıf bu arkadaşı kendi işyerleri arasında 3 kere devir yaparak
giriş çıkış yapmış son olarak döner sermayaye devir etmiş. (Döner sermayeye aktırıldıktan 2 yıl sonra arkadaş istifa ederek ayrılıyor). fakat döner sermayeye devirden önce 36 gün boşluğu var. ama arkadaş işe sürekli gitmiş.
Döner sermayeye devir yapılmadan önce vakıfa ait haklarınız ödenecek diye söz verilmiş devir öyle yapılmış.
ama sözler tutulmamış ve konuyu iş mahkemesine intikal ettirmiş. vakıf yetkilileri iş mahkemisine diyormuşki, o personelimizi sürekli kendi işyerlerimiz arasında devir yaptık. son olarakta vakıfa devir ettik ordan da istifa ederek kendisi ayrıldı dolayısıyla herhangi bir talepte bulunamaz diye. Fakat ortada 36 günlük bir boşluk var ve ayrıca ortada devir yapıldığına dair bir sözleşme yok. Sizden bu konuda iş mahkemesine sunabileceğimiz, işçi lehine sonuçlanmış emsal gösterebilinecek bir dava örneği istiyorum.
şimdiden teşekkürler;
 
Ynt: Vakıf Olan Bir İş Yerinin, Döner Sermayeye Devri

İşçinin,vakfın değişik işyerlerine geçişlerinde ihbar ve kıdem tazminatı
tazminatı ödenmesi gerekmez.Sonuçta işçinin ihbar ve kıdem tazminatı hesabında aynı işverenin değişik işyerlerinde geçen tüm hizmetleri dikkate alınacaktır.

İşçinin,vakfa ait bir işyerinden döner sermayeye ait bir işyerine geçişi,
işçinin işten çıkarılma ( iş akdinin işveren tarafından feshi ) ve başka bir işverene ait işyerinde işe başlamasıyla,değişik işverenlere ait işyerlerinde çalışması söz konusudur.Dolayısıyla vakıf işyerlerindeki çalışma süreleri dikkate alınarak çıkış tarihine göre hakettiği ihbar ve kıdem tazminatının ödenmesi gerekecektir.

Vakıf işyerinin işçisiyle döner sermayeye devri söz konusu ise bu durumda ihbar ve kıdem tazminatı ödenmeyebilir.

İş sözleşmesinin,işveren tarafından feshedildiğini veya işçinin izni olmaksızın başka bir işverene devredildiğini belgelemeniz gerekmektedir. Bu arada mahkemeden bilirkişi raporu isteyebilirsiniz.Bilirkişi gereken incelemeyi yasaya uygun olarak yapacak ve işçinin hakkını teslim edecektir.
 

Benzer konular

Üst