fonradar

Vaktinden Sonra Onaylanan Rapor

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,029
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, bir çalışan eylül ayında bir rapor alıyor fakat işverene kasım ayında ibraz ediyor. Rapor şimdi onaylanırsa;
*Çalışana SGK'dan para yatar mı?
*Eylül bordrosu tam yapılmıştı. Bu maaş kesintisi kasım ücretinden düşülse olur mu? (Yine de asgari ücret üzerinde)
 
Merhaba

öncelikle ibraz etmese bile istirhat rapor sorgulama ekranına kendisi düşüyor işveren oradan öğrenip onaylayabilir. her gün kontrol bu sebepten önemli. onaylanan raporların yanlış hatırlamıyor isem 25 ila 45 gün içinde ptt den çekilmez ise sgk ya geri dönüyor emanet olarak dilekçe alabiliyorsunuz ama onaylanmadığı için onayladığında alabilir diye düşünüyorum zira çıkmış bir para yok yalnız onayladıktan sonra işveren servisini mutlaka aramanızı öneririm,bazen askıda kalıyor ödeme çıkmıyor,onaylarsanız sizin eylül ayı bildirgenizi düzeltmeniz gerek.yoksa ilerleyen dönemde fark edilir ve geriye dönük ipc yersiniz.raporu onaylayınca eylül bordorusunu yeniden yapacağınız için ödenen ücret ile arada kalan farkı personele verilen avanslara atar,takip eden ayda eksik yatırır mahsup edebilirsiniz.aklıma bu geldi.
 
Raporu gec onayladiginiz için asgari ücretin 1/10 tutarında idari para cezası yersiniz.hic onaylamazsaniz asgari ücretin 1/2 tutarında yine idari para cezası yersiniz kurtuluş yok. Rapor kısmında calismadi diye onaylamaniz halinde sigortalı rapor parası alir .zaten asgari ücret alıyor sonraki bir tarihte kesinti olmaz. Yasal olmamakla birlikte genelde sigortalı rapor parasını işverene iade ediyor ucretini tam odedigi için
 
Teşekkürler arkadaşlar, eylül ayına düzeltme vermeniz gerek denmiş. Maaşını tam aldığı için bildirgedeki hata yalnızca "istirahatli sürelerde çalışmamıştır kutucuğunun işaretlenmemesi" değil mi? Raporu onaylarsam sadece bu kutucuğu işaretlemedim diye ceza gelir mi?
 
Raporlu personelin maaşını tam ödeyebilirsiniz. Dediğiniz gibi sadece "istirahatli sürelerde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemeniz gerekliydi. Bu konuda ceza yiyeceğinizi düşünmüyorum ama olmadı kutucuğun işaretlenmesi hakkında Sgk a dilekçe yazın.

Kasımda istirahat olarak düşmeniz uygun olmaz. Ancak personele durumu açıklayıp istirahat süresi kadar ücretsiz izin formu düzenleyebilirsiniz.
Yada rapor parasını talep edebilirsiniz.
 
Üst