Varlık Barışı

Üyelik
10 Kas 2009
Mesajlar
23
iyi çalışmalar, kolay gelsin.

vergi dairesinden 2004-2008 yıllarına ilişkin incelemede hakkında olumsuz rapor düzenlenen mükelleflerden alışlarınız tespit edilmiş ve 30 gün içersinde düzeltme beyannamesi verilerek indirimden cıkarılması,ödenecek vergi cıkması halinde ödenmesi veya teminat verilmesi,,,,,,yada düzeltme beyannamesi verilmemesi halinde KDVnin 4 katı tutarında teminat verilmesi istenmiş.

tutar 792.486,-TL bu mükellef için sadece varlık barışından yararlanıp %5 ni yatırmamın ve herhangi bir düzeltme verilmemesinin doğru olduğunu düşünürken gelir idaresi başkanlığını aradım ve kdv beyannamelerini düzeltmemi oluşan vergi matrahını ödememi varlık barışının bununla bağımsız olduğunu ve ilerde cıkabilecek k.v. g.v. matrahından oluşan ödeme tarhını ve cezalarını mahsup edebileceğimi söledi. böle saçma bişey varmı ???

yardımlarınız için şimdeden tşk ler kolay gelsn.
 
Ynt: varlık barışı

saçmalamış
varlık barışı sizi beyan ettiğiniz kadar matrah farkından korur
 
Ynt: varlık barışı

hocam şimdi biz matrahı bankaya yatırdık ve %5 varlık varışı beyannamesi verdik ayrıca bize gönderdikleri yazıya karşılık 1 cvp yazısı yazmamız gerekirmi? "varlık barışı kanunu kapsamında yararlandık ve kdv beyannameleri düzeltilmeyecektir diye.
 
Ynt: varlık barışı

Yazı ile bildirin varlık barışı ile beyan edildiğini zaten yazıyı gönderme maksatları varlık barışı ile vergi toplamak
 
Ynt: varlık barışı

tşkler bilgilerinizi paylaştığınız için bizde böyle uygulanamsı gerektiğini biliyordum fakat gelir idaresi başkanlığında bulunan memur kafamızı bulandırdı saolunuz
 

Benzer konular

Üst