uyumsoft

VEDOP İhracat Sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Mayıs ayında yapılan bir ihracat için yaklaşık 4 aydır sorgulama yapıyordum ve vedop ta açık yani daha işlem tamamlanmamış görünüyordu...bugün sorguladığımda ise dosya kapanmış ve kapanma tarihi olarak 23/05/2011 verilmiş. bu durumda ben ihracatı hangi ayda gösermeliyim....Eğer mayıs derseniz hem kdv hem de geçicilere düzeltme mi vermeliyim ? ya da ağustos ayında mı göstermeliyim?

Ynt: VEDOP ihracat sorgulama

Dediğiniz gibi Mayıs ayı KDV beyannamesi ve yükleneni ayrıca 2.Dönem Geçiciyi düzeltmelisiniz.

Vedopta dört ay geçtiği halde beyanname kapanmamış görülüyorsa sisteme girilmesi unutulmuştur. Bu kadar süre beklemeniz yanlış. Vedopta kapanmamış görülen gümrük beyannameleri için, kdv beyannamesi vermeden önce nakliyeci firma ile görüşüp bilgi alınız, nakliyeci hem kapanma tarihini bilir hem de gümrükte kapanmasında yardımcı olur...

sorun gümrükten kaynaklanıyor,defalarca aramamıza rağmen beklediğini sölediler...İran girişindeki gümrükte bunun gibi sıkıntılar yaşanıyormuş. Sıkıntı gümrükten kaynaklanıyor

Kapanmayan gümrük beyannameleri için işinizi asla şansa bırakmayın yani telefonla olmaz gümrükçünüzü yönlendirin sisteme girmesini sağlasınlar adamların masasında duruyor evraklar.

Merhaba,

İthalat gümrük beyannamelerinin kapanma tarihini biz öğrenemiyor muyuz? VEDOP tan..
bir ithalat var 29.04 Gümrük beyannamesi tarihi, ancak vedoptan numarası yazdığımda kapanmamış olduğu mesaj geliyor. Bugün gümrükçü ile konuştum.. Siz diyor kapanma tarihini göremezsiniz ithalat beyannamesinin dedi. Byenname altındaki mührün üzerindeki tarihmiş kapanma tarihi.. Gümrükçü ile şifahi konuşmalarım neticesiyle pek anlaşamadık bu konu hakkında. Gerçekten vedoptan görmüyür muyuz? İthalat gümrük beyannamesinin kapanış tarihini.

bu evrak bide geç geldi bana yüklü birde ithalat ve nisan BA formuna dahil edilmedi.. onun için kapanış tarihi önemli benim için.