fonradar

Vefat Eden Kişinin Sigorta İşleri?

Üyelik
17 Haz 2020
Mesajlar
18
Konum
çanakkale
herkese kolay gelsin iyi çalışmalar.

üstadlarım yardımcı olursanız çok sevinirim. bir mükellefimiz nisan ayının ortasında vefat etti. kardeşi yanında sigortalı çalışıyordu. işletmeyi yanında çalışan kardeşi devralacak. e bildirge ve e bildirge (v2) ' yi açıp görüntüleyemiyoruz, şifreleri kabul etmiyor. nisan ayının ortasında vefat ettiği için nisan ayındaki çalışılan günlerinde sigorta bildirimi yapılmasını gerektiğini düşünüyorum. SGK'yı aradığımda bana hayır nisan ayı yapılmıcak dendi kafam karıştı. nisan ayı yapılacak mı yoksa yapılmıcak mı? eğer yapılacaksa izlememiz gereken yol nedir?

diğer sorum ise. işletmeyi yanında çalışan kardeşi devralacak. e bildirgelere giremediğimiz için işten çıkışını yapamadık ve 10 günlük süreyi geçti. bu bizim için sıkıntı çıkarır mı? çıkarmaması için ne yapmamız lazım.

bu hafta içinde maliye ve bağlı olduğumuz oda ile yazışmaları yapıp devir işlemini bitireceğim. sigortaya ise devir işlerini gösteren belgeleri ekinde olacak şekilde mükellefimin ağzından işletmenin devralındığını, çalışan olmadığı için sigorta dosyasının kapatılmasını ve kendi adına bağkur işlemlerinin başlatılmasını arz edecek şekilde bir dilekçe yazıcam. yolum doğru mudur?

üstadlarım ilgilenebilirseniz sevinirim. iyi günler, iyi çalışmalar dilerim.
 
Merhaba daha yeni başıma geldi. Bir müşterim vefat etdi. SGK Müdürlüğüne vekalet ile başvurdum. Bu şekilde başvuru çok oluyor. Malumunuz mevcut durumda Covid nedeni ile vefatlar var. Normalde vekalet vefat öncesine ait olduğu için kabul olmuyor. Fakat bildirge vermem gerekiyor ceza yememek adına dersiniz. Sizin adınıza şifre oluşturulup bildirgeyi bu şekilde verebilirsiniz. Veraset ilamı çıktı ise direk varis de başvuru yapabilir.

Sgk vefat sonrası işyeri bildirgesi yada işyeri iptalini 3 aylık sürede yapmalısınız. Aksi taktirde ipc kesilir.
Vergi dairesi içinde normalde 1 aylık süre sözkonusu.
 

Benzer konular

Üst