Veraset ve İntikal Vergisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esma_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
veraset ve intikal vergisi hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.. Araştırmalarım sonucu internetten aşagıdaki bilgilere rastladım, güncel midir bilmiyorum gerçii..
ilk 150 000 TL için 1
sonra gelen 320 000 TL için 3
sonra gelen 680 000 TL için 5
sonra gelen 1 380 000 TL için 7
matrahın 2 530 000 TL yi aşan kısmı için 10

Füru ve eşten her birine isabet eden mirasın 96.075 YTL?si, füru bulunmaması halinde eşe isabet eden miras hissesinin 192.265 YTL?si veraset ve intikal vergisinden istisnadır.

Ölen kişinin menkul malları - parası - arabası - gayrimenkul mallarının rayiç bedellerinin toplamı bu istisna oranını geçerse nasıl hesaplama yapılıyor?
Diyelim ki tüm mal varlığı toplamı 1 000 000 TL olsun.. Bu önce mirascılara hisseleri oranında paylaştırılıp istisna oranı düşüldükten sonra mı bu oranlar uygulanıyor?

Ynt: Veraset ve İntikal Vergisi

çoook yardımcı oldunuz teşekkür ederim...

Kanunları okumaktan cok yorumlamak önemlidir. Okumak her zaman yetmez.. yetse idi forumlara ihtiyac olmaz idi..

Ynt: Veraset ve İntikal Vergisi

esma_ ' Alıntı:
çoook yardımcı oldunuz teşekkür ederim...

Kanunları okumaktan cok yorumlamak önemlidir. Okumak her zaman yetmez.. yetse idi forumlara ihtiyac olmaz idi..

Katılıyorum.
Miras paylaşıldıktan sonra her varise düşen miktardan istisna tutarları düşülür kalan kısım veraset ve intikal vergisine tabi tutulur diye biliyorum.