Veresiye Satışa Sonradan Pos Cihazından Ödeme Yapmak

Üyelik
24 Ağu 2007
Mesajlar
13
Konum
MUĞLA
Merhabalar....Üstadlar...
Bir mükellefim var.Bir ay öncesinden yapmış olduğu satış için Borçlu geliyor.Benim borcuma karşı Kart geçelim diyor.Kartı o aya geçince bu sefer o ayın fatura karşılığı Kredi kartı satışları ile Bankadaki kredi kartı satışları uyuşmuyor.Bu durumda ne yapıyorsunuz...Şimdiden yardımlarınız içi teşekkür..
 
Ynt: Veresiye Satışa sonradan pos cihazından ödeme yapmak

Böyle durumlarda siz doğru olarak bildirin. Eğer vergi dairesi izah isterse o zaman dilekçe ile durumu anlatırsınız. Biz bu şekilde yapıyoruz.
 
Ynt: Veresiye Satışa sonradan pos cihazından ödeme yapmak

Tahsilat mk düzenleyip (k.kart olduğunu belirterek) arkasına pos fişini ekleyerek kayıtlara alırsınız. KDV beyanında sadece o aya ait ft kesdiklerinizi bildirirsiniz. VD fark için bilgi istediğinde ilk cümlemdeki evrak fot ekleyerek bilgi verirsiniz.
 
Ynt: Veresiye Satışa sonradan pos cihazından ödeme yapmak

Merhaba,

KDV Beyannamesinde ilgili satır okunursa "Kredi Kartı İle Tahsil Edilen Teslim ve Hizmet Bedelleri" bildiriliyor. Açık Cari hesaplara Krd.Kartlarıyla tahsilat yapabilirsiniz veya önce iş avans olarak tahsil ve daha sonra fatura/lar ile kapatabilirsiniz.

İyi çalışmalar
 
Ynt: Veresiye Satışa sonradan pos cihazından ödeme yapmak

beyannaemede artık yok edilmesi gereken satır,kkm den pos bilgileri alınıyor zaten,yorumda açık değil,a ay içindeki sadece pos satışların birebir karşılığı diyorsan zaten bi şekilde nakit v.s. satış/tahsilatlarla matrahı tutturabiliyorsun aşıyosun ,amacı felan kalmamış artık.güncellenmeli
 
Herkese kolay gelsin aynı sıkıntı benim mükellefimde de var bunu bir şekilde halledebiliyoduk ama şimdi sıkıntı dahada başka.Sanırım şekerbank olması lazım pos cihazında çekim yapılırken busefer fatura numarası istemeye başlamış.Sanırım buda yeni bir uygulama.Şimdi veresiyeli satışları nasıl yapacaz diye 2 gündür düşünüyorum.Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim
 
Üst