fonradar

Vergi Borcu Af Kapsamında mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 53burak53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba
benim vefat etmiş babadan kalma vergi borcum vardı.biz torba yasayı bekliyoduk en azından ceza kısımlarının affını bekliyoduk fakat bazı kesimler vergi cezalarında affın olmadığı soyleniyor. bilgilniz varsa paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler.

Vergi Aslına bağlı olarak kesilen Vergi Ziaı Cezasında af olmayacak deniyor. Gecikme zamlarında değil yada vergi borçlarında değil, onlarda af olacak.

Babanızın ölüm tarihi itibari ile vergi cezaları kalkar gecikme zamları olabilir.Torba yasadan vergi ve sigorta borçlarını çıkardılar geriye aldılar.Kolay gelsin.

Geriye aldılar derken, nasıl yani vergi ve ssk borçlarının yeniden yapılandırılması şeklinde mi tamamen mi çıkarıldı.
Ben sadece vergi ziaı cezaları için yapılmayacak diye biliyorum?

Maliye bakanının ne maksatla olduğunu bilemediğimiz ama kamuya duyurulan ödeyenlere haksızlık ediliyor tezi ile vergi ve sosyal güvenlik borçları yapılandırılmasınından vazgeçtiği ilan edildi.Az maddeli çorba tasarılar komisyonlarda adeta aşureye dömüştürülüyor kamuoyundan gizlenmek istenen belli bir kesimi kollayan diğer yasalara aykırı maddeler gece yarısı uygulamalı ile yasalaştırılıyor uygulayıcılar için takibide zor oluyor veya zor olması isteniyor bilinmesin isteniyor faydalanacak olan zaten değişikliği yaptıranlar olduğu için onlar faydalanıyor.Çorba yasa ve khk uygulaması çok kötü bir kanun yapma tekniğidir çok sayıda uygulamayı bu devirde gördük artık takip edemiyoruz.

yani kısaca şöyle özetliyim bana yeni ödeme emri geldi 1998 senesi babmın ortak olduğu şirketin borcu varmış bizi kapsayan kısım cezalarıyla beraber 67 bin tl civarı ana paraysa 8 bin tl bu borçlarda herhangi bir indirim beklenmiyormu en azından cezalarından teşekkürler.