fonradar

Vergi Borcum Silinmiş Olabilir mi ?

Üyelik
25 Şub 2014
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Değerli Arkadaşlar,

2002 yılında bir LTD şirketinin %40 hissedarı idim ve 2 yıl sonra şirket iflas etti. Şirketin genel müdürü olan diğer hissedar ortalıktan kayboldu ve şirket kayıtlı olduğu vergi dairesinde 2007 yılına kadar açık gözükmüş. 2007 yılına kadar hiç bir faaliyet olmadığı için vergi dairesi şirketi terk göstermiş. Şirket ticaret odasındada hala açık gözüküyor ve genel müdür olmadan şirketi ticaret odasından bir türlü düşüremedim.

Konunun aslına gelecek olursak; benim bu şirketten yaklaşık 98 bin TL (ana para 33 bin TL) vergi borcum vardı ve şirketin bağlı bulunduğu vergi dairesi bana bu borcu 2010 yılında tebliğ etti. Şimdi internet vergi dairesi üzeründen vergi borcu sorguladığımda bu şirkete ait vergi borcumun olmadığını görüyorum. Bu normal midir? bilgi verebilecek arkadaşlar var ise çok memnun olurum.

Gözüken vergi borçlarım:
KZpbRk.jpg
 
Kesin olmamakla birlikte, yargıya intikal etmiş borçlar görünmüyor olabilir. 2010'da tebellüğ ettiğiniz borç kolay kolay silinmez. Bir de şu var, verdiğiniz kişisel vergi dökümünüz ise, borç şirket vergi numarasına ait dökümde görünüyor olabilir.
 

Benzer konular

Üst