fonradar

Vergi Borcundan Araç Bağlanması

Üyelik
4 May 2010
Mesajlar
7
Konum
istanbul
merhaba ben 1998 - 2000 tarihleri arasında bir şirkette hissedardım muhasebe kayıtlarında 2000 yılında ayrıldım fakatresmen avukat kanalıyla 2001 yılında ayrıldım o arada olan vergi borçları nedeniyle sekiz yıl sonra arabama haciz kondu ve bugünde araç baglandı şirkette herhangi bir yetkim yoktu hisseleri devrettigim kişinin adresini tesbit ederek vergi dairesine bildirdim vergi borcundanmesul oldugumusekiz yıl sonra arabama haciz konunca ögredim bu durumda benim izlemem gereken yol nedir dava açmak istiyorum şansım nedir ?

kazanamazsam bu vergi borç nasıl ödenir ( örneğin, taksit imkanı varmıdır - ve kaç aya bağlanır ?

yardımınız için teşekkür eder ve iyi akşamlar dilerim.
cengiz
 
Ynt: Vergi Borcundan Araç Bağlanması

merhaba...

cevapınız için teşekkürler.....şirektin türü LTD.ŞTİ

saygilar
cengiz
 
Ynt: Vergi Borcundan Araç Bağlanması

Slm Ltd şirketlerde şirket ortakları şirkette imza yetkileri olsun olmasın koydukları sermaye kadar şirketin borçlarından dolayı sorumluudurlar Şirket ortağı oldugunuz donemde oluşan vergi borçlarından ortaklıktan ayrıolsanız bile mesulsunuz. Uzlaşmaya gittiğinizde gerekli taksitlendirmeyi yapabilecekleri kanaatindeyim. Benim görüşüm bu yönde kolay gelsin.
 
Ynt: Vergi Borcundan Araç Bağlanması

Bu arada şirket ortaklıgından ayrılma döneminiz resmi gazetede tescil edilme tarihidir.Eğer resmi gazete ilanından sonra şirketin vergi borcu oluşmuş ise dilekçe ekinde bunu vergi dairesine sunabilirsiniz.
 
Üst