Vergi Çalışma Yöntemleri

sözel dersleri bir kere hiçbirşey anlamadan okuyorum.bir kere önemli gördüğüm yerleri çizerek okuyorum.çizdiğim yerleri okuyorum.son olarak çizdiğim yerleri yazıyorum.böyle yapabilirsin

Valla buna verilecek cevap ta zor çalışmakta zor Allah yardımcınız olsun. Tecrübe varsa eğer birazda bildiginiz konuların çıkmasıyla geçme ihtimaliniz artıyor

ben okuyup sonra tekrar bi göz geçirerek önemli yerleri not ediyorum , yoksa bende unutuyorum senin dediğin gibi :)

sürekli olarak okumaktan geçiyor sanırım.ne çalışacak istek var ne de akılda kalacak kafa.Allah sonumuz hayır etsin.

Merhaba arkadaşlar,
Mart 2014 Vergi Hukuku sınavında istisnalar için 2013 için açıklanan matrahlardan mi sorumlu olacağız?
Bununla ilgili dersanedeki hocalar ne diyor veya herhangi bir yerde açıklanan bir bilgi var mı?
Yardımcı oluırsanız çok sevinirim.

sürekli olarak okumaktan geçiyor sanırım.ne çalışacak istek var ne de akılda kalacak kafa.Allah sonumuz hayır etsin.

biraz da şans kısmet işi
ben sınava girerken arkadaşlarla otururken örtülü sermaye soracaklar dedi arkadaşımız. Bende hemen açtım bi göz gezdirdim ordan çıktı. Sınıfta kitabı açtım basit usul sayfası denk geldi şöyle bir okudum ondan da sordular.

sınavı geçemedim diye kimse üzülmesin kısmetimizde varsa geçeriz.

Aynen katılıyorum. Birazda şans işi. 2013/2. dönemde ilk kez girmiştim. Ltd.Şti.Lerin amme alacaklarındaki sorumluluklarını sormuştu. Şans bu ki çok yakınımın bir ltd şti var ve amme borcuda vardı :) bu konuyu araştırmıştım o denk geldi hatırladığım kadarıyla yazmıştım, vergi ziyaı gelmişti zaten vergi ziyaı hakkında herkes iyi kötü birşeyler yazar. Özel matrah sormuşlardı dilim döndüğünce birşeyler yazmıştım. Birde uygulama sorusunada birşeyler yapmıştım sonuç olarak 55 alarak geçtim Allah'a şükür. Ama denetimci öylemi çıktı :( Vergi hocası her yazılana, bildiğini hissettirene birşeyler vermişken denetim hocası tam yapanlara bile vermemişti nasıl şey anlamadım gitti... Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşallah...

Aynen katılıyorum. Birazda şans işi. 2013/2. dönemde ilk kez girmiştim. Ltd.Şti.Lerin amme alacaklarındaki sorumluluklarını sormuştu. Şans bu ki çok yakınımın bir ltd şti var ve amme borcuda vardı :) bu konuyu araştırmıştım o denk geldi hatırladığım kadarıyla yazmıştım, vergi ziyaı gelmişti zaten vergi ziyaı hakkında herkes iyi kötü birşeyler yazar. Özel matrah sormuşlardı dilim döndüğünce birşeyler yazmıştım. Birde uygulama sorusunada birşeyler yapmıştım sonuç olarak 55 alarak geçtim Allah'a şükür. Ama denetimci öylemi çıktı :( Vergi hocası her yazılana, bildiğini hissettirene birşeyler vermişken denetim hocası tam yapanlara bile vermemişti nasıl şey anlamadım gitti... Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşallah...
vergiden baya gözüm korktu neredeyse bütün sorulara cevap vermişssinşz 55 almışssınız ki ben uygulamayı zaten yapamıyorum hepten yandık

Açıkçası sınavlara girmeden önce bana hangi dersten korkuyosun deseler vergi derdim. Çünkü mevzuat gerçekten geniş. Fakat vergi hocası iyi kötü bişey yazanlara not veriyor. Mesela benim uygulama sorum tam doğru değildi doğru olan noktaları da vardı. Ama not vermişki geçtim. Sizi anlıyorum şuan gerçekten zor bir ders ama tekrar tekrar okumaktan başka yapacak birşey yok. Sonuç olarak vergi hocası not konusunda insaflı diyebilirim. Fakat denetim ve maliyet hocaları gerçekten zor hocalar. 2013/2. dönemde maliyetten girdiğimde 2 soru sromuşlardı. 1. soru 40, 2. soru 60 puandı. İlk sorum gidişat doğru sadece sonuçta virgülden sonra bi sapma vardı rakamsal olarak komple çizmiş soruyu. İkinci sorumda ise sonuç doğru, gidişat doğru 50 vermiş, yani 10 puan kıracak biryer bulmuş. Denetim zaten tamamen felaket muhasebe denetimi başlığını okursanız anlarsınız :)

Vergiden çıkan soruları tekrar sormuyorlar önce bütün konuları okuyun
çıkan soruları işaretleyin son kez çalışırken çıkan soruların konularına çalışmayın

Vergi hukukundan geçen arkadaşlar hangi kaynaktan çalışmalıyız? Dehanın vergi kitabı çok uzun cümlelerle çok ayrıntılı anlatılmış.Sadece okuyabiliyorum ve hiç bitmiyor :(

Arkadaşlar merhaba,

Vergi Gelir Vergisi sorularında 2013 istisna tutarlarına göre mi soruları çözeceğiz? Geçen sene sınava giren arkadaşlar 2012 istisna tutarlarından sorumlu olmuşlar. Örneğin konut kira geliri istisnasını 3000 TL almışlar. Biz 3300 TL mi alacağız?