fonradar

Vergi Dairesinden Yazı Geldi Vuk 371 Pişmanlık Hükmü Uygulanamaz Mı?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
Vergi dairesinden mal aldığımız bir firma koda girdiği için bir yazı geldi şöyle;

"Bu firmadan yaptığınız alımın gerçekliğini ispat edin veya kayıtlarımız dan çıkarın Aksi takdirde özel esaslara tabi olacaksınız" yazıyor

Bu yazıya istinaden vergi dairesi ile sorun yaşamamak için kdv beyannamesini düzeltip pişmanlık la beyanname verebilirmiyiz ?

Çünkü vergi dairesi gelen yazıda kesin ifade yoktur sadece uyarı yazısı mahiyetinde

Bu yazı geldi diye pişmanlık hakkımız kalmamış mıdır?
VUK 371 maddede belirtilen aşağıdaki hususlara bu yazı girer mi? Bence aşağıdaki 371 i bozan durumlara örnek bir yazı değil dir? Çünkü ne bir ihbar var ne de inceleme başlamış veya takdir komisyona sevk vardır sadece bir uyarı yazısıdır.


1. Mükellefin keyfiyeti haber verdiği tarihten önce bir muhbir tarafından her hangi resmi bir makama dilekçe ile veya şifahi beyanı tutanakla tevsik edilmek suretiyle haber verilen husus hakkında ihbarda bulunulmamış olması (Dilekçe veya tutanağın resmi kayıtlara geçirilmiş olması şarttır.).

2. Haber verme dilekçesinin yetkili memurlar tarafından mükellef nezdinde her hangi bir vergi incelemesine başlandığı veya olayın takdir komisyonuna intikal ettirildiği günden evvel (Kaçakçılık suçu teşkil eden fiillerin işlendiğinin tespitinden önce) verilmiş ve resmi kayıtlara geçirilmiş olması.
 
Son düzenleme:
Karşı mükellef incelenmiş düzenlediği belgelerin sahte olduğu inceleme raporuyla tespit edlimiş yani düzenlenmiş bir inceleme raporu var ilgili kişinin ismide o raporda geçiyor
 
Üst