Vergi Dairesine Başvurular Başladı mı ?

stajyeradayi

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar herkese merhaba. GİB'in sitesinde başvuru ekranı açılmış başvuruları yapabiliyormuyuz yoksa 01/10/2014 tarihini mi bekleyeceğiz? Başvuruda bulunan var mı? Teşekkürler...

gib.gov.tr adresinden 6552 sayılı kanun bağlantısından başvuru yapabilirsiniz. Başvuru alınıyor.

Başlamış, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden hepsini halledebiliyoruz sanırım. Bu iyi olmuş en azından.

mtv lerde sıkıntı var ama, yıllar önce satılan arabanın cezası var, ancak bilgilerini hatırlamıyorum plaka vs..

Araçlar ile ilgili artık cezalar cezanın kesildiği tarihteki araç sahibinin TC kimlik numarasına yazılıyor. Eskiden cezalar kesiliyor, ancak emniyetteki işlerin birikmesi nedeni ile yoğunluğa memurların yetişememesi nedeni ile bilgisayara işlenmesi, tebliğ yapılması vs, aylar hatta yıllar sonra yapılıyordu. Bu durumda da ceza yenmesi ile cezanın işlenmesi arasında geçen sürede araçlar satılabiliyor ve bu eski sahibi, yeni sahibi ve emniyet ile arada problemlere davalara neden oluyordu.
Onun için satarken karşınıza borç olarak çıkmayan cezalar daha sonradan TC kimlik numaranız üzerinden karşınıza çıkabilmektedir. Bilginize!

Özel usülsüzlük cezaları için sistemden başvuru oluyor sanırım.. EK1 dilekçe ile müracaat gerekiyor..

Merhaba

6552 sayılı kanun kapsamında özel usulsuzluk cezaları ile iligli başvuru nasıl yapılması gerekiyor acaba. Vedop üzerinden başvuru ekranın göremedim. Bunun için bir form vs. varmıdır acaba. Teşekkürler.

Merhaba

6552 sayılı kanun kapsamında özel usulsuzluk cezaları ile iligli başvuru nasıl yapılması gerekiyor acaba. Vedop üzerinden başvuru ekranın göremedim. Bunun için bir form vs. varmıdır acaba. Teşekkürler.

Vedop üzerinden olmuyor maalesef.. GİB sitesinde EK-1 A formu ile yapılıyor. Ekinde ilgili cezanın evrakları bulunsun..

İnternet üzerinden 6552 başvurusu yapmak istediğimde toplam borç gözüküyor ancak detayını göremedim.Ayrıca cari dönem borçlarını da dahil ediyor bu rakama.

Vergi Dairesi 'ne sorduğumda cezalar dahil demişti bu rakama ama yukarıda okuduğum gibi özel usulsüzlük cezaları vs. bu toplam rakama dahil değil midir?