fonradar

Vergi Dairesinin İlginç Açıklaması

Üyelik
24 Kas 2009
Mesajlar
8
Merhaba arkadaşlar , foruma yeni üye oldum ve gözattığım kadarıyla gerçekten çok yararlı bilgiler var öncelikle hepinize teşekkürler.

13.08.2008 tarihinde sadece internetten satış yapan bir işyeri açtım. Vergi mükellefi oldum ve siparişlerimizi irsaliyeli fatura keserek gönderdim. (zaten bu şekilde olması gerekiyor)

01.11.2009 tarihinde işyerimi farklı bir semte taşıdım ve internet mağazasının yanında fiziki mağazamıda açtım.Yeni vergi daireme nakil yapılırken yazar kasa dilekçemide verdim ve oradaki memur neden daha önce yazar kasa almadınız dedi. Bende mali müşavirime danışarak memura yazar kasa fişini kime keseceğimi siparişlerimizi daha önceden (fiziki mağaza açmadan önce) sadece kargo ile gönderdiğimizi ve irsaliyeli fatura kestiğimizi söyledim. Vergi memuru ise kullanmasanız bile yazar kasa alma mecburiyetiniz var dedi.

Gerçekten böyle birşey var mı ? Vergi memuru 560 TL usulsüzlük cezası gelebilir dedi.
 
Ynt: Vergi Dairesinin İlginç Açıklaması

her çeşit ürün mevcut hepsiburada gibi
 
Ynt: Vergi Dairesinin İlginç Açıklaması

Eğer 2009 için 670 TL altında satışınız var ise kullanmasın bile y.kasa almak zorunluluğunuz var. Tüm satışlarınız bu rakamın üzerinde ise ancak o zaman almayabilirsiniz.
 
Ynt: Vergi Dairesinin İlginç Açıklaması

Ö.K.C. 36 No.lu Tebliğe göre.

1- Müşterilerinin tamamı Vergi Usul Kanununun 232 nci maddesinin birinci fıkrasın¬da beş bent halinde sayılanlardan,
2 Her bir satışının bedeli 670.- lirayı (bu tutar 2009 için geçerli olup artırıldığı takdirde belirlenecek yeni tutarı) aşmıyorsa

Yazar Kasa Kullanmak zorunlda değilsiniz

Daha sonra V.U.K.232 nci maddîsinde sayılanlar dışındakilere veya bedeli 670 liranın altında kalan bir satış yaptığınız takdirde bu satışın yapıldığı tarihten itibaren 30 gün içinde Kasa Alma zorunluluğunuz bulunmaktadır.
 
Ynt: Vergi Dairesinin İlginç Açıklaması

MEMET ORHAN ' Alıntı:
...2 Her bir satışının bedeli 670.- lirayı (bu tutar 2009 için geçerli olup artırıldığı takdirde belirlenecek yeni tutarı) aşmıyorsa
...
 
Ynt: Vergi Dairesinin İlginç Açıklaması

Kobifinans vergi danışmanına sordum bana böyle bir cevap gönderdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın konu ile ilgili sıkça sorulan soru olarak vermiş olduğu cevap yazısı aşağıda yer almaktadır.

"Internet üzerinden yapılan satışlarda ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti var mıdır?Satışlarını internet üzerinden gerçekleştiren, bürosunu sadece müşteri ile irtibat için kullanan, bunun dışında herhangi bir emtia satışı yapmayan, satış bedelini bürosunda tahsil etmeyen (banka aracılığıyla veya elektronik yolla alan) mükelleflerin Vergi Usul Kanununda geçen fatura veya perakende satış fişlerini düzenlemeleri şartıyla ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyetleri bulunmamaktadır."demektedir.

http://www.ivdb.gov.tr/Mukteza/2006/usul2006/5081.htm

böyle bir cevap verdi. Ben tahsilatı ofisimde yapmıyorum banka aracılığı ile yapıyorum. Adı üstünde e-ticaret sadece internet yolu ile satış.
 
Ynt: Vergi Dairesinin İlginç Açıklaması

Daha önceden fiziki bir mağazada satış yapmamanız nedenli, özelge ve sık sorulan soruları da veri kabul edersek geriye dönük bu nedenle ceza kesilmemesi gerekir ancak fiziki mağazanın açılmasından itibaren yazar kasa mükellefiyetiniz başlar ki zaten dilekçenizi vermişsiniz.
 
Üst