Vergi Dairesinin Uygulaması

sonercalcı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Mar 2007
Mesajlar
312
Konum
İSTANBUL
kdv iade dosyasını vergi dairesine teslim ederken gümrük beyannamelerinin noter onaylı tasdiki artık istenmeyecek fotokopisi yeterli olacak diye o kadar bilgi verildi. Merter vergi dairesine iade dosyası vermeye gönderdim arkadaşımı.
illa noter onaylı istiyolar gümrük beyannamesini ?Hani kolaylık bu mu?Bizmi yanlış okuduk tebliğleri noter onaylı suret verilmeyecek artık sistemden vergi dairesinin gçb yi görmesi yeterli diye?Bizdemi eksiklik var şaştım kaldım.nasıl bi uygulama bu?
 
Ynt: Vergi Dairesinin Uygulaması

Sn. soner bey,

Dediğinizde haklısınız. 84 Nolu KDV tebliğiyle gümrük beyannameleri yerine listenin de yeterli olacağı hüküm altına alınmıştı ve ben de işlemlerimi şu anda buna göre yapıyorum. Fakat bazen GB' deki herhangi bir hata veya uyuşmazlık halinde GB' nin örneğini isteyebiliyorlar. (Tebliğ de buna da değiniliyor)

Sizin belgelerinizde böyle bir uyuşmazlık olmuş olmasın?

. Gümrük beyannameli mal ihracında
[5] -Gümrük beyannamesi (aslı veya noter, gümrük idaresi, ilgili vergi dairesi müdürü ya da yeminli mali müşavirce onaylı örneği),

Beyannamelerin aslı veya örneği yerine bunların listesinin verilmesi de yeterlidir. Bu takdirde listede beyannamenin tarihi, sayısı, ihraç edilen malın cinsi, miktarı ve tutarı, gümrük kapısının ismi, varış ülkesi, imalatçının adı-soyadı veya unvanı, intaç ve çıkış tarihlerine yer verilir. Gümrük beyannamelerinin yerine liste veren mükelleflerin iade taleplerinin değerlendirilmesi sırasında listelerde yer alan bilgilerde eksiklik bulunması veya tereddüt edilen durumlarda gümrük beyannamelerinin aslının veya örneğinin istenebileceği tabiidir.
 
Ynt: Vergi Dairesinin Uygulaması

yeminli mali müşaviri olmayan iade talep eden firmaların mutlaka gçb sini noter onaylı istiyolar.
 
Üst