Vergi Dairesinin Vergi Mahkemesine Verdiği Savunma Dilekçesine Yaptığım Yorumlar

Üyelik
24 Haz 2020
Mesajlar
21
Konum
Türkiye
Vergi dairesinin savunma dilekçesine şöyle bir cevap veriyorum

Yorumlarınızı bekliyorum

Davalı idare serbest meslek kazancımı hukuka aykırı şekilde ticari kazanç olarak saymasının yanında, kendi içinde de tutarlı ve hukuka uygun davranmamaktadır. Dava dilekçemde öne sürdüğüm giderlerimin kısılması konusunda davalı idare savunma dilekçesinde herhangi bir cevap vermemiştir. Hakkımda yapılan vergi incelemesinde eksik inceleme ve araştırma yapılmıştır. Belgesiz veya kısıtlı süreden dolayı temin edemediğim giderler sayılmamıştır. Hukuka ve usule uygun olarak belgeli belirttiğim giderlerim dahi kısılmıştır. 2015 yılı için tarafıma %xx karlılık hesaplanmıştır (VTR sayfa x/y). Örneğin iş yerim sayılması gereken ev kira ödemelerim gider sayılmamıştır. Ayrıca gene haksız şekilde yurt dışı gelirlerime KDV hesaplanmış fakat hesaplanan KDV karlılık hesabı yapılırken gider kalemi olarak gelirden düşülmemiştir. Dava dilekçemde de açıkladığım üzere kazancımın ticari kazanç sayılması durumunda Antalya Ticaret Odasına göre sektörel olarak maksimum %15 karlılık hesaplanması gereklidir. Fakat davalı idare bunların hiçbirini dikkate almamıştır. Dahası, İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda benimle aynı RAM I Google Ireland ve Apple incelemelerine giren, benim gibi mükellefiyeti olmayan bazı yazılımcımlar için %10 karlılık ile rapor düzenlenmiş olduğunu öğrendim. Örneğin aşağıda ekran görüntüsünü sunduğum inceleme için %80 gider yazılmıştır. Bu kişiler rapor numaralarını açık olarak paylaşmadıkları için rapor numarası elimde şu anda bulunmamaktadır. Davalı idarenin tutarlı ve kendi içinde hukuka uygun olması için beni ticari faaliyetten gelir elden bir yazılımcı olarak değerlendirmesi durumunda maksimum %15 karlılık hesaplaması gerekirdi. Fakat davalı idarenin eşit olmayan ve bana yüksek karlılık hesaplayan bu uygulaması, AYM’nin “Başvuru No: 2015/6728, t.01.02.2018, Resmi Gazete t.07.03.2018, S.30353” kararında da belirttiği gibi ayrımcılık yasağı bağlamında mülkiyet hakkımın direkt olarak ihlalidir.

1614259910246.png
 
Sizin giderlerinizi hiç mi kabul etmediler. % 30 veya % 50 kabul ediyorlardı. Müfettiş size ne dedi ?
 
Bu neden oluyor acaba ?

Kime neden % 50 bazılarına % 30 bazılarında ise hiç gider kabul etmiyorlar ?
 
Bu neden oluyor acaba ?

Kime neden % 50 bazılarına % 30 bazılarında ise hiç gider kabul etmiyorlar ?

Bu ne ki. Benim gelirin %98 I yurt dışı tamamına kdv yazdı müfettiş. Ama bazılarına yazmıyorlar. İşte bunların hepsini dava da belirtiyorum. Az önce gördüm bir youtuber davasını epey kazanmış. Gelir vergisi ve yurt dışı kdv silinmiş sadece yurt içi kdv kalmış
 
biliyorsunuz yapılandırma çıkmıştı

gelir vergisi davalarını yapılandırıp ceza faiz silindikten sonra %50 ödeyerek davayı geri çekip kapattım

KDV davalarına ise devam ettim. hem yerel hem de BİM kazandım. Allah'a şükür KDV'de hiç ödeme yapmam gerekmedi

benim yerel mahkeme harika bir hukuki gerekçe yazdı. sanıyorum gelir vergisini de yapılandırma yapmasam kazanırdım. hayırlısı bakalım.

tüm süreç sonucu vergi olarak 10 bin TL ödeme yapmış oldum. devletin harcadığı para ve emek ne kadardır bilmiyorum
 

Benzer konular

Üst