Vergi denetmen yardımcısı, uzman yardımcısı sınavına giriş yaşı 35 olmuş.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ertann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ertann

Tanınmış Üye
Mrb arkadaşlar
sevindirici bir haber okudum yaş sıkıntısından dolayı birtürlü giremediğim vergi denetmen ve hesap uzmanı sınavları için yaş sınırı 35 olmuş
Peki bu sınavlar ne zaman oluyor ve ayrıca bu sınavlara girebilmek için gerekli KPSS SINAVI NE ZAMAN ve umarım başvuruyu kaçırmadım KPSS için
bununla ilgili bilgileri bekliyorum
Saygılar

Ynt: Vergi denetmen yardımcısı, uzman yardımcısı sınavına giriş yaşı 35 olmuş.!

Teşekkürler
KPSS 49 bölümünde hangi konular vardır
ben bulamadım
Saygılar

Ayrıca 35 yaşını doldurmamış olmak şartı ile 01.01.1979 doğumlu birinin son tarihi benim hesaplamamla 31.12.2013 tarihidir yani 31.12.2013 tarihine kadar 35 yaşını dolurmamış sayılır diye düşünüyorum
Dikkat 35 yaşından gün almamış olmak değil 35 yaşını dolurmamış olmak deniliyor
Saygılar iyi çalışmalar

bende girmek istiyorum... hesap uzman yardımcılığı için... hayatımız sınav olmuş zaten.. spk yı da kazandım.. kpss yide kazanırım sanırım :)
bide hayatta; sınavla kendimizi kazansak ne güzel olacak.. sıra gelir belki bizlerede.

SINAV KONULARI

I- Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi

II- Hukuk Grubu
- İdare Hukuku (Genel Hükümler-İdari Yargı)
- Medeni Hukuk (Genel Hükümler)
- Borçlar Hukuku
- Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler, Kıymetli Evrak)
- Ceza Hukuku (Genel Hükümler)

III-İktisat Grubu
- Makro İktisat
- Mikro İktisat
- Uluslararası İktisat
- İşletme İktisadı
- Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar

IV- Maliye Grubu
- Maliye Politikası
- Kamu Maliyesi
- Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları

V- Muhasebe Grubu
- Genel Muhasebe
- Maliyet Muhasebesi
- Şirketler Muhasebesi

Bu yönetmelik değiştimi, ne zaman nasıl

7 Mart 2010 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27514

YÖNETMELİK

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)?ndan:

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI VERGİ DENETMENLİĞİ YÖNETMELİĞİ

MADDE 6 ? (1) Denetmen yardımcılığı giriş sınavına başvurmak isteyenlerin aşağıda belirtilen şartları taşımaları gerekir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen fakültelerden birini bitirmiş olmak,

c) Yazılı sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla otuz yaşını doldurmamış olmak,

ç) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

d) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,

e) Giriş sınavına üç defadan fazla katılmamış olmak,

f) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS (A)?dan, başvuru ilânında belirtilen puan türünden yeterli puanı almış olmak.
b
Bu y

04.03.2011 Zaman gazetesinden alıntıdır.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığına bağlı birimlerde kamuya sınavla eleman alma yaşını 30'dan 35'e çıkaracağını bildirdi.

Bakan Şimşek, Twitter'daki açıklamasında, vatandaşlardan kamuya giriş sınavlarında yaş sınırının yükseltilmesiyle ilgili kendisine bir çok talep geldiğini belirtti.

Bakanlığına bağlı birimlerde kamuya sınavla eleman alma yaşını 30'dan 35'e çıkaracağını kaydeden Bakan Şimşek, yaş sınırını 30'dan 35'e yükselten birim yönetmelik değişikliklerini imzalayarak Başbakanlığa gönderdiğini ifade etti.

Değişikliklerin yakın zamanda Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra uygulamaya gireceğini belirten Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

''Son sohbetimden bu yana sınava alınmada yaş sınırının yükseltilmesi hususuyla ilgili binlerce talep ve soru geldi. Ben de bu talepleri dinleyerek bakanlığımda bu genel beklentiye karşılık bulmaya ve çözüm üretmeye çalıştım. Yönetmeliklerde değişiklik yaptığım meslekler, Bakanlığımda aşağıda sırayla yazacağım birimleri kapsıyor:

Maliye müfettişleri, muhasebat kontrolörleri, milli emlak kontrolörler, mali suçları araştırma uzmanları, devlet bütçe uzmanları, maliye uzmanları, devlet muhasebe uzmanları, devlet malları uzmanları, muhasebe denetmenleri, milli emlak denetmenleri, muhasebe uzmanları ve milli emlak uzmanları.

Ülkemizde doğuştan ortalama yaşam beklentisi AK Parti hükümetleri döneminde arttı. Yaş düzenlemesi bu konuyla da ilişkilendirilebilir. Yok olan umutları yeşertmek için çalışıyoruz. İnsanımıza layık olduğu bir hayatı vadetmek o kadar kolay değil.

Ayrıca şunu da ilave edeyim ki, memuriyete alım yaşını yükseltmenin bütün kamuda uygulanması için azami gayret sarfediyorum. Umut ediyorum ki yakın bir zamanda bütün kamu kesiminde işe alınma yaşı istisnasız 35'e yükseltilir. Bu konudaki çalışmalar devam edecek. Gördüğünüz gibi AK Parti Hükümeti vatandaşının sesini dinliyor, talebini değerlendiriyor ve gereğini de yerine getiriyor.''

Sayın Turkasia; yönetmelik şuan değişmedi.

sn beggum

teşekkürler

Mrb arkadaşlar bu sene yapılacak 2011 temmuz KPSS A grubu sınavında ki Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu soruları Yeni Türk Tic.Kanunundan ve Borçlar Kanunundan mı olacak yoksa eski kanunlardan mı çünkü yeni borçlar ve ticaret kanunları 1 temmuz 2012 yılında yürürlüğe girecek
saygılar

avukatlıktan hakimliğe geçiş uygulaması gibi smmmlikten denetmenliğe geçiş uygulaması olursa denetim daha da etkili olur 8)

Ertann ' Alıntı:
Mrb arkadaşlar bu sene yapılacak 2011 temmuz KPSS A grubu sınavında ki Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu soruları Yeni Türk Tic.Kanunundan ve Borçlar Kanunundan mı olacak yoksa eski kanunlardan mı çünkü yeni borçlar ve ticaret kanunları 1 temmuz 2012 yılında yürürlüğe girecek
saygılar

Sizin de dediğiniz gibi; yürürlüğe girmemiş bir kanundan soru gelmeyecektir.

begggum ' Alıntı:
Sayın Turkasia; yönetmelik şuan değişmedi.

Biz bunları yazdığımız tarihte yönetmelik değişikliği yapılmış zaten

5 Mart 2011 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 27865

YÖNETMELİK

Maliye Bakanlığından:

MALİYE BAKANLIĞINDA GÖREVLİ MÜFETTİŞ, KONTROLÖR, DENETMEN VE
UZMANLARIN GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 21/5/1964 tarihli ve 11708 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayı başında 35 yaşını doldurmamış olmak,"

MADDE 2 ? 3/4/1977 tarihli ve 15898 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Millî Emlâk Kontrolörleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"d) Yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayı başında 35 yaşını doldurmamış olmak,"

MADDE 3 ? 22/12/1978 tarihli ve 16497 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Bütçe Kontrolörleri Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 ? 17/10/1979 tarihli ve 16787 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Devlet Bütçe Uzmanları Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayı başında 35 yaşını doldurmamış olmak,"

MADDE 5 ? 7/6/1989 tarihli ve 20188 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Muhasebat Kontrolörleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c) Yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayı başında 35 yaşını doldurmamış olmak,"

MADDE 6 ? 24/12/1994 tarihli ve 22151 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Maliye Uzmanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c) Yazılı sınavın yapılacağı yılın ocak ayı başında 35 yaşını doldurmamış olmak,"

MADDE 7 ? 5/7/1995 tarihli ve 22334 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Muhasebe Denetmenleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 8 ? 9/7/1995 tarihli ve 22338 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Devlet Muhasebe Uzmanları Görev ve Çalışma

Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? 24/8/1995 tarihli ve 22384 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Millî Emlâk Genel Müdürlüğü Millî Emlâk Denetmenleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 10 ? 24/8/1995 tarihli ve 22384 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Millî Emlâk Genel Müdürlüğü Millî Emlâk Uzmanları Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 11 ? 25/8/1995 tarihli ve 22385 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Millî Emlâk Genel Müdürlüğü Devlet Malları Uzmanları Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 12 ? 20/8/1998 tarihli ve 23439 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Mali Suçları Araştırma Uzmanları Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 13 ? 19/7/2001 tarihli ve 24467 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Muhasebe Uzmanları Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 14 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 15 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Hayalleri kırmak istemem.Ama gerçekçi olmak gerekir.
çömezken girilecek sınavlardır..
Örgün üniversiteden mezun olduktan sonra 21-23 yaş arası denenecek bir sınavdır.En fazla erkeklerin askerlik sorununu da gözönüne alırsak 25 yaşdır. 28-30 yaş arası kazanan yokmudur Vardır.Onların sayısı bir elin parmağını geçmez.Siz mesleğe yeni adım atarken sizin yaşınızdakiler müdür ve müdür yardımcısı konumunda olacaklar.Ayrıca siyasi bir referansınız yoksa mülakatta belli bir yaştan sonrakiler muhasebe ve vergi alanında sektör tecrübesi olsa bile elenirler...

herkese merhabalar, smmm ruhsatına ve spk bağ.denetim lisansına sahip olduğu halde yeni yaş düzenlemesinden faydalanmayı düşünen var mı ?

Sayın turkasia teşekkürler yanlışımı düzelttiğiniz için. Kusura bakmayın

stajyerzade ' Alıntı:
Hayalleri kırmak istemem.Ama gerçekçi olmak gerekir.
çömezken girilecek sınavlardır..
Örgün üniversiteden mezun olduktan sonra 21-23 yaş arası denenecek bir sınavdır.En fazla erkeklerin askerlik sorununu da gözönüne alırsak 25 yaşdır. 28-30 yaş arası kazanan yokmudur Vardır.Onların sayısı bir elin parmağını geçmez.Siz mesleğe yeni adım atarken sizin yaşınızdakiler müdür ve müdür yardımcısı konumunda olacaklar.Ayrıca siyasi bir referansınız yoksa mülakatta belli bir yaştan sonrakiler muhasebe ve vergi alanında sektör tecrübesi olsa bile elenirler...
sana para mı veriyolar milletin moralini bozmak için

bir tane yapıcı mesajı olmaz mı adamın??

bence vergi denetmenliği ve diğer denetim kadrolarında smmm'lere öncelik vermek idarenin lehine olacaktır özellikle piyasada pişmiş bir meslek mensubu çok faydalı olur özellikle denetim sürecinde 8)