Vergi Hukuku Soru Tahminleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sardogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergi Hukuku Soru Tahminleri

Ticaret ve gemi işletmeciliği faaliyetinde bulunan (ESB) A.Ş.'nin 2009 yılı ticari kazancı 5.000,00
TL'dir. İşletmenin 2009 yılında elde ettiği istisna kapsamında, 2.000,00 TL iştirak kazancı ve 4490
sayılı Kanun uyarınca oluşturulan Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıtlı gemi işletmeciliğinden elde
ettiği 237,50 TL kazancı, 50,00 TL KVK 5/1-e maddesi kapsamındaki iştirak hissesi satışından elde
edilen kazanç, 125,00 TL?lik emisyon primi kazancı ve 150,00 TL serbest bölge kazancı bu tutara
dahildir. Kurumun 500,00 TL tutarında mahsup edilecek geçmiş yıl zararı bulunmaktadır.
Kurumun cari dönem giderleri içinde faaliyette bulunduğu ilçe belediyesine yaptığı 250,00 TL'lik
bağış, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna yapılan 100,00 TL?lik bağış ve 200,00 TL?lik AR-GE harcaması
mevcuttur. Kurumun cari dönem diğer KKEG tutarı 150,00 TL'dir.
Kurum cari yılda kârının 1.000,00 TL'lik kısmını ortaklara dağıtma kararı almıştır.
Kurumun 2009 yılı kazancına ilişkin vergileme nasıl olacaktır?

arkadaşlar sorunun çözümü için yardımlarınızı rica ederim.

asgari geçim inidirimide unutmayın

KVK madde 13 de hüküm altına alınmış Transfer Fiyatlandırması yoluyla Örtülü kazanç dağıtımında;

-- Emsallere Uygunluk İlkesi
-- İlişkili Kişi

kavramlarını açıklayınız?

soru tahmini derken sözel soruları tahmin etmeye kalksak zaten başedemeyiz.burda bizim için tahminde bulunmamız gereken uygulama sorusu...

merhaba arkadaşlar,
odaların bilgilendirme toplantılarına katılan varmı,önemli bilgiler veriliyormu

evet arkadaslar odaların bilgilendirme toplantısında bazı konular üzerinde duruluyor ve sınavda genellikle oralardan çıkıyor.katılan arkadasımız varsa lütfen paylassın...

sözelde yapcak bişii yok bence. birkere bitirebildim vergiyi. ıkıncıye bitmez. artık aklımda ne kaldıysa :) azcıkta tevekkül

eskici ' Alıntı:
sözelde yapcak bişii yok bence. birkere bitirebildim vergiyi. ıkıncıye bitmez. artık aklımda ne kaldıysa :) azcıkta tevekkül
bir kere bitirmeyle olmuyo arkadaşlar, ben de bir defa bitirdim ve mart sınavına girdim, ne yazıkki kaldım, mesela zarar mahsubu sorusunda aklımda bi beş yıl kalmıştı ama neydi hatırlayamadım, bildiğimi yazdım ama olmadı, kesinlikle pekiştirmek gerekiyor, tevekkül konusunda da önce fiili duayı yapacaksın yani çok çalışacaksın sonra tevekkül edeceksin, öyle çalışmadan tevekkül olmuyo, bi ayeti kerimede şöyle diyor Rabbimiz : 'İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır.'

[/quote]
bir kere bitirmeyle olmuyo arkadaşlar, ben de bir defa bitirdim ve mart sınavına girdim, ne yazıkki kaldım, mesela zarar mahsubu sorusunda aklımda bi beş yıl kalmıştı ama neydi hatırlayamadım, bildiğimi yazdım ama olmadı, kesinlikle pekiştirmek gerekiyor, tevekkül konusunda da önce fiili duayı yapacaksın yani çok çalışacaksın sonra tevekkül edeceksin, öyle çalışmadan tevekkül olmuyo, bi ayeti kerimede şöyle diyor Rabbimiz : 'İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır.'
[/quote]
birkere bitirebildim dedım. sadece vergiye bakacak halım yok. ılk seferde olmasını elbette isterim ama maalesef zamanım elvermiyor. o yüzden zaman paylaşımı yaptım ve vergi birkere bitti. rabbiyessir, ve latuassir, rabbi temmim, bilhayr. amin

rabbi zidni ilmen vehefmen vetemım lena :)

şahsen yıllara sari uygulama sorusu gelir diye tahmin ediyorum.

ücret sorusu nasıl sorabilirler asgari geçim indirimi hesaplayıp düşmek gerekirmiki. beyanname düzenleme rehberinde bir kaç soru var onlardan gelebilirmi. link http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beyannamerehberi/2010_Ucret_Kazanclari.pdf

fakat geçen sene çıkan soruda inşaatlar ertesi sene bittiği için matraha alınmamış.

acaba elinde yıllara sari ile ilgili örnek olan varmı.

-asgari geçim indirimi
-transfer fiyatlandırması
-örtülü sermaye
-ihtiyati tahakkuk,ihtiyati haciz,haciz uygulaması

tabi bunlar sadece başlık, bunların tanımları koşulları vs. bilinmesi gerekiyor.Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Merhabalar arkadaşlar,öncelikle sınava katılacak tüm arkadaşlara başarılar,bol şanslar diliyorum.
dün odanın bilgilendirme toplantısı vardı bundan bahsetmek istiyorum

fin. muhasebe: soru tarzının geçen sınavla aynı olacağı benzer bir iki soru gelebileceği.özellikle konsinye malları komisyon geliri şeklinde gelebileceği
artık kağıtların 157,kira kırtasiye hisse sntleri ihraç primleri,faizi işlenmiş tahvil satışı sorusu gelebilir.satıcı adına yapılan sevkin 612 de takip edilmesi.kiranın 659 a kaydedilmesi.

analiz:sözelde kısa yorum abartmadan.bilançodaki özellikli kalemlerin
karşılaştırılması

meslek hukuku :mevzuat 2008 değişikliği etik kurul vs.

temel hukuk arif hocanın kitabına baskılması

denetim:hoca gelmedi fakat denetim ve fin muhasebe de hocaların kitaplarının gözönünde bulundurulması gerektiği belirtildi.

maliyet konu ayrımı yapılmadı her yerden gelebilir.

vergi yine aynı şekilde ayrım yapılmadı. 6183,gelir vrg. ,kurumlar,vuk.,

tekrar herkese başarılar diliyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşaAllah.