Vergi Hukuku Tahmini Sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Balbal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergi Hukuku Tahmini Sorular

suzan özdemir ' Alıntı:
ben kalacağım sanırım hazerfan 1.sorum kelime eksikliği var 2 yanlış 3 sm kazancı olan ile piyango yanlış 4 a şahsı doğru
50 olmayacak burdan
kesin kalacağım

Eğer yazdığın gibiyse kalacağını zannetmiyorum.
1. soru 20 puan olsa
3. soru 20 puan olsa
4. soru 12,5 puan
52,5 yapar zaten

nzl ' Alıntı:
"Alman 72" senin yazdıklarını çeşke sınavdan önce okusaydım. 2 soru senin yazdıklarından geldi.

Vergi hukuku tahmin soruları başlıklı forumda bence şimdiye kadar bu forumda yapılan en iyi dayanışma örneği sergilenmiştir. Ve inşallah hepimizin geçmesinde bu başlığın ve bu başlıktaki paylaşımların çok büyük faydası olacak. Bu başlıkta paylaşımda bulunan çevik001, nie52, balbal ve ismini zikredemediğim bütün arkadaşlara emekleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Benim alacağım notta hepinizin katkısı olacak bilmenizi isterim. Bir kez daha teşekkür ederim.

Değerli arkadaşlar ne ilginçtir şimdi bakıyorum da GMSİ ile birsürü örnek vermişim fakat kendim eksik yaptım ;D
Üniversitede de milleti toplardım istatistik anlatırdım hereks geçerdi ben bütünlemede geçerdim.Tabii yüksek notla ;D
Her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır.Ama moral bozmak yok önemli olan sağlık olsun,dostlar sağolsun,muhabbet bozulmasın.Bunlar geçer gider,smmm,ymm hepsi hikaye :)

çevik001 ' Alıntı:
Değerli arkadaşlar ne ilginçtir şimdi bakıyorum da GMSİ ile birsürü örnek vermişim fakat kendim eksik yaptım ;D
Üniversitede de milleti toplardım istatistik anlatırdım hereks geçerdi ben bütünlemede geçerdim.Tabii yüksek notla ;D
Her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır.Ama moral bozmak yok önemli olan sağlık olsun,dostlar sağolsun,muhabbet bozulmasın.Bunlar geçer gider,smmm,ymm hepsi hikaye :)

çevik001, sınavın nasıldı bilemiyorum ama bence temmuzda bu iş tamamdır, hatta dediğine bakılırsa yüksek notla rekor kırma ihtimalin bile var :) Umarım vergiden 100 tam puan almak sana nasip olur...

vergi hukukundan bu temmuzda değerleme %99 gelir arkadaşlar

ayrıntılı çalışın derim

smmm nurcan ...

Arkadaşlar burdan devam edelim Mart dönemindekiler sonuçları beklemekteler,ama ilk girenler olarak geç kalmamakta fayda var.Bol örnek çözelim

Selam arkadaşlar,vergiye başlayan arkadaşlar uygulama sorularına yönelik hangi konulara bakıyorsunuz?
Benim baktığım konular örtülü sermaye,transfer fiyatlandırması ve reeskont hesaplamaları.Birde amortismanlara baktım.G.menkullere bakmadım martta sormuşlar diye tabiki yine sorabilirler diyenler,en son tekrar bir bakacağım.Başka nerelerden çıkabilir acaba :( emsal bedele de baktım ancak bu dediklerim konulardan örnek sorulara ihtiyacımız var.Vergiden geçen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz.

gelirin yoplanmasına bakabilirsin.
birden fazla işverenden ücret elde edilmesi ile ilgili örnekler çzöebilirsin.
çoğunu yazmışsın zaten
aklıma gelen bir tek bu :)

küçük bir ayrıntı Asgari Geçim İndirimi hesaplamasını da unutmayın derim

Evet artık yavaş yavaş çıkma ihtimali soruları paylaşmaya başlayalım...

çevik artık başlayalım ihtimal sorulara bencede bende başlayayım böylece ders çalışmaya

bende vergiden martta hayal kırıklığına uğrayanlardanım, temmuz için uygulama olarak vergi ziyaı ile ilgili bir soru bekliyorum, sözel olarak iş ortaklığı yada yıllara yaygın inşaat ile ilgili

GVK-Ücretler

2009 yılında brüt 2.500,- ücretle çalışan evli ve beş çocuklu bir işçinin aylık net ücreti nedir?
(tehlike derecesi 1)

X işletmesi 27.12.2008 tarihinde üretimde kullanmak üzere 1 adet plastik enjeksiyon makinesi almıştır.Tebliğe göre makinanın ömrü 5 yıl olarak belirlenmiş olup normal amortisman yöntemi ayırmaya karar vemiştir.2010 yılında ise vergisel avantaj nedeniyle işletme normal amortisman yerine kalan yıllar için azalan bakiyeler usulü ile devam etmeye karar vemiştir.2011 yılında işletmenin bu makina için ayıracağı amortisman oranı ne olacaktır?

Değerli arkadaşlar 2.derece usulsüzlüklerden bir tanesinde şöyle der" vergi karnesinin süresinin sonundan başlayarak 15 gün geçtiği halde alınmamış olması halinde 2.derecden uslsüzlük cezası kesilir."
Böyle birşey kalmadı ki.Hepimiz aslında bu usulsüzlüğü işliyoruz.Ama kimse ceza kesmiyor.Bak işte vergi dairelerine bir ekmek kapısı ;D

X işletmesi 27.12.2008 tarihinde üretimde kullanmak üzere 1 adet plastik enjeksiyon makinesi almıştır.Tebliğe göre makinanın ömrü 5 yıl olarak belirlenmiş olup normal amortisman yöntemi ayırmaya karar vemiştir.2010 yılında ise vergisel avantaj nedeniyle işletme normal amortisman yerine kalan yıllar için azalan bakiyeler usulü ile devam etmeye karar vemiştir.2011 yılında işletmenin bu makina için ayıracağı amortisman oranı ne olacaktır?

özür dilerim turaı unutmuşum ;D tedarik değeri 150.000 TL

VUK 320 mükerrer madde ;bir iktisadi değer üzerinden normal amortisman usulüne göre amortisman ayrılmasına başladıktan sonra bu usülden dönülemez der :D