Vergi Hukuku

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mehmetis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar herkese merhaba, vergi hukuku sınavının durumu ortada, hemen hemen herkes bu dersten takıntılı. ben şöyle birşey yaptım. bu güne kadar yapılan bütün hukuk sınavlarında sorulan soruların özellikle hangi konulardan geldiğini belirledim. bunu aşağıda paylaşıyorum. umarım herkese faydalı olur. konunun yanında yazılan rakamlar, ilgili konunun kaç kere sınavlarda sorulduğunu gösteriyor. örneğin; sözleşmeler konusu bu güne kadar toplamda 8 defa sorulmuş.

HAK, HAKSIZ FİİL, HAKSIZ REKABET 11
ŞİRKETLER, KURULUŞLARI,ÖZELLİKLERİ,TEMSİLCİLERİ 10
SÖZLEŞMELER 8
BORÇ-ALACAK KAVRAMI,BORC-ALACAK TEMERRÜDÜ 6
TİCARİ DEFTERLER 3
MAHKEMELER 3
KIDEM TAZMİNATI 3
ÇEK SENET POLİÇE BONO 3
TACİR 2
SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME 2
ZAMANAŞIMI 1
YASAMA YÜRÜTME YARGI 1
TİCARET ÜNVANI 1
TİCARET SİCİLİ 1
ŞUBELER 1
SİGORTALI SAYILANLAR 1
KİŞİLİK KAVRAMI 1
KANUNLARIN UYGULANMASI 1
İYİNİYET KAVRAMLARI 1
İŞSİZLİK SİGORTASI 1
İŞ KAZALARI 1
İKAMETGAH 1
İCRA ŞEKİLLERİ 1
HUKUKUN KAYNAKLARI 1
HACİZ ŞEKİLLERİ 1
FİİL EHLİYETİ 1

Ellerinize sağlık fakat başlık VERGİ HUKUKU yazmışsınız yazdığınız konular GENEL HUKUK konuları... Vergi hukuku ile ilgili de bu şekilde çalışma varsa çok sevinirim :)

Son düzenleme:
merhaba
2013/3. döneme vergi hukuku ile meslek hukuku kaldı.özellıkle vergi hukukunda okuyup ezberledığım konulara 2 gün sonra tekrar döneyım desem o konu ve çalıştıklarım aklımdan uçmuş gıtmiş oluyo. benım bulunduğum şehırde yeterlilik kursu yok. bu derslerde hangı konulardan daha çok çıkar. hangi konular üzerinde daha çok durmalıyız .kurslarda öğrendıklerınızı paylaşırsanız çok makbule geçecektır
teşekkür ederim
saygılarımla

yıldızymm web sayfasında vergi mevzuatı Temmuz 2013 diye notlar var,
tüm konular güzel anlatılmış, zaten yeterlilik sınavına yönelik hazırlanmış.

ben çalışırken bunlardan da çalışacağım. bilginize

ayrıca, uygulama sorularına çalışırken de gelirler gov tr sayfasından beyanname düzenleme kılavuzları var,
her konu için ayrı ayrı.. (ücretler, kira gelirleri, serbest meslek kazancı vs.)

hem kanuna göre açıklamaları var hem de örnek çözümler var.

çalışırken bunları da bastırın bence çok faydalı olacaktır.

Vergi hukukunda daha önce çıkan soruları ben de işaretlemiştim kitapta.

Fakat bildiğiniz gibi bu derste soru tekrarı pek olmuyor, farklı yerlerden soruluyor genelde.
Konulara genel olarak hakim olmamız gerek maalesef:/

ya da şansımıza iş hayatında bildiğimiz, uyguladığımız bilgilerden çıkabilir.

Arkadaşlar size tavsiyem Ozan Bingöl hocanın notları. Ayrıca sitesinde sorular paylaşmış bakın derim. Kursuna katılan arkadaşlar çok memnunmuş, VUK 240. maddeyi diğer vesikalar diye yazmış zaten sitede haberiniz ola...hayırlı geceler ALLAH'a emanet olun

Verginin biraz şans işi olduğunu düşünüyorum ben. Ben 2013/2. dönemde ilk kez girmiştim vergiye vermiştim ama çok iyi çalıştığımdan değil, mesela sorulardan biri ltd şirketlerin amme borçları ile ilgiliydi bu konuyu iyi bir şekilde araştırmıştım sebebi ise çok yakınımın ltd şti vardı ve vergi borcu vardı ne olur ne olmaz diye konuşup araştırırken bu konuya vakıf olmuştum. Ama uygulama sorusunda ki 6111 sy. kn.un uygulanmasını gerektiğini büroda yapmamıza rağmen sınavda atlamıştım. Özel matrah sorusunada dilim döndüğünce birşeyler yazmıştım. Hoca 55 vererek sağolsun geçirmiş. İnşallah hepimiz geçeriz. Benimde tek dersim kaldı denetim. Geçen arkadaşlar tavsiyelerde bulunurlarsa sevinirim...