fonradar

Vergi İadelerinin Stopaj Vergideki Durumu..

acziyet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ara 2006
Mesajlar
700
Konum
İSTANBUL
2006 yılında işten ayrılan işçinin vergi iadesi, tamamen 2007 şubat ayında işveren tarafından ödenmiştir. 2007 yılında aynı işverende vergi iadesi tamamen ödenen işçi çalışmamaktadır. bu işveren 2007 de vermiş olduğu muhtasarlarda ödediği vergi iadesini kira stopajlarına mahsup edebilir mi ? İlgili kanun maddesi ya da herhangi bir tebliğ,mukteza mevcut mudur?
 
Ynt: vergi iadelerinin stopaj vergideki durumu..

EDEBİLİR 189 ALOMALİYEYDE SORDUM BEN BİZDE OŞEKİLDE YAPTIK ZATEN İŞYERİ KAPALI OLSAYDI VATANDAŞ SONUÇTA MALİYEDEN ALACAKTI PARAYI
 
Ynt: vergi iadelerinin stopaj vergideki durumu..

Bu konuyla ilgili vd. ile bi görüşmem olmuştu.

onlar vergi iadesinin işciye vergi dairesi tarafından ödeneceğini söylediler..

..........
 
Ynt: vergi iadelerinin stopaj vergideki durumu..

Kira yada smmm kesintisinden mahsup edilebileceğine dair bi dayanak varsa alabilirmiyiz arkadaşlar.
 
Ynt: Vergi İadelerinin Stopaj Vergideki Durumu..

Muhtasar Beyanname Veren İşverenlerin Yapacağı İşlemler
Muhtasar beyanname veren işverenler, halen çalışmakta olan ücretlileri ile ilgili olarak düzenleyecekleri vergi indirimi bordrosunda, her ücretli için vergi indirimi tutarını hesaplayacaklardır. Bu tutar Şubat 2007?den itibaren ödenecek ücretler üzerinden kesilen Gelir Vergisi?nden mahsup edilmek suretiyle ücretlilere ödenecektir.
İşverenler, toplam vergi indiriminin o ayda mahsup edilecek olan kısmını muhtasar beyannamenin mahsuplara ilişkin bölümünde göstereceklerdir. Bu işverenler hak kazanılan vergi indirimi tutarını Şubat 2007?den itibaren ödeyecekleri ücretler üzerinden tevkif edecekleri (kesecekleri) vergiden mahsup edeceklerdir. Dolayısıyla, ücretlilere mahsup edilen vergi tutarı kadar ödeme yapmış olacaklardır.
Mahsup işlemi sonunda arta kalan vergi indirimi tutarı, müteakip aylarda aynı esaslar çerçevesinde indirilmeye devam edilecektir. Söz konusu mahsup işleminin yapılabilmesi için vergi indirimi tutarının, işverenlerce en geç o aya ait muhtasar beyannamenin verileceği tarihe kadar ücretlilere ödenmesi gerekir. Vergi indirimi tutarı muhtasar beyannamede tevkif suretiyle kesilen vergiler toplamından mahsup edilecek, kalan tutar ilgili vergi dairesine ödenecektir.
Mahsup işleminin çeşitli nedenlerle takvim yılının son ayına kadar yapılamaması halinde kalan tutar, Aralık ayına ait muhtasar beyanname üzerinden mahsup edilecektir. Aralık ayına ait tevkif suretiyle kesilen vergilerin vergi indiriminden doğan ve mahsubu yapılamayan vergi alacağını karşılayamaması halinde, kalan tutar vergi daireleri tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra işverenler aracılığı ile hak sahiplerine nakden ödenecektir.
 
Ynt: Vergi İadelerinin Stopaj Vergideki Durumu..

Zeki bey..

daha önce yazdıgınız bir yanıtı düzelte biliyorsunuz..
 
Üst