Vergi İadesinde Fatura

Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
22
Arkadaşlar:
1- Vergi iadesinde beyan edilebilecek fatura tutarı en çok kaç YTL'ye kadar kesilebilir ?
2- 05 Aralık 2005 tarihli Levent GENÇYÜREK Beyin makalesinde vergi iadesinde giyim harcamaları bölümünde kuru temizleme ve bunun için kullanılan temizlik maddeleri fişleri geçerlidir deniyor. Hatırladığım kadarıyla daha önceki senelerde bu fişler geçerli değildi galiba !?

Cevabınız bekliyorum.
 
Merhaba,

1- Vergi İadesinde (Özel Gider İndirimi) ibraz edi,lecek fatura ve belgelerde yasal olarak bir sınır bulunmamaktadır. Ancak, özel gider indiriminde sadece ücretli çalışan ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin tüketim harcamaları dikkate alınması gerektiği için bir ailenin tüketemeyeceği müktardaki faturalar doğal olarak kapsam dışında kalmaktadır. Yani bir faturada 10 kasa veya 50 kg domates yada 500 kg şeker yazıyorsa bu belge Özel Gider İndiriminde kullanılamaz.

2- Sayın Levent Gençyürek'in makalesinde yazdıkları tamamen yoruma dayalıdır. Kanunda bu konuda açık bir ifade bulunmamakta yalın bir şekilde "giyim harcamaları" şeklinde ifade edilmektedir. Ama kendisininin yorumuna tamamen katıldığımı, hatta kanunda yapılacak bir değişiklikle kapsamın genişletilerek tüm harcamaların Özel Gider İndirimine konu edilebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde kapsam dışı kalan harcama kalemlerinde kayıt dışı işlem miktarı azalacaktır.
 
Üst